Foto: F64
Nākamās nedēļas sākumā Latviju šķērsos zema spiediena ieplaka un ar to saistīti lietus un negaisa mākoņi, bet nokrišņu daudzums nebūs pietiekams, lai beigtos sausums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un "Global Forecast System" prognozes.

Tuvākajā naktī, izklīstot mākoņiem un norimstot vējam, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +3..+9 grādiem, valsts ziemeļaustrumu daļā vietām līdz pat nulle grādiem, līdz ar to daudzviet gaidāma salna zāles virskārtā.

Sestdien gaidāms sauss un pārsvarā saulains laiks, dienas gaitā Austrumlatvijā saradīsies vairāk mākoņu. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz +17..+22 grādiem, vietām Kurzemē - līdz +24 grādiem.

Svētdien mākoņi daļēji segs debesis, nokrišņi nav gaidāmi un gaisa temperatūra pakāpsies par kādu grādu augstāk.

Paredzams, ka pirmdienas pēcpusdienā un naktī uz otrdienu Latviju no rietumiem šķērsos atmosfēras fronte, atnesot īslaicīgu lietu, arī pērkona lietusgāzes. Vietām īslaicīgi līs arī otrdien dienas laikā.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei turpmākās nedēļas dienas būs pārsvarā sausas. Nākamās nedēļas sākumā un nogalē gaisa temperatūra vietām pakāpsies virs +25 grādiem, nedēļas vidus būs vēsāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!