Foto: Publicitātes foto. Grupa "The Coco'nuts"
Berga bazāra Vasaras festivālā jūnijs tika aizvadīts funk mūzikas noskaņās. Trīs trešdienas vakarus Berga Bazāra pagalmā zem kastaņa muzicēs trīs Latvijas grupas – "Very Cool People", "Pieneņu vīns" un "The Coco'nuts", kas tikko laidusi klajā albumu "No Other Way Out", portālu "Delfi" informē Berga bazāra pārstāvji.

6. jūnijā tika atklāta jau ceturtā Berga bazāra Vasaras festivāla sezona, kas visas vasaras garumā priecēs ar 12 brīvdabas koncertiem. Tie notiks katru trešdienu no pulksten 19.00 līdz 22.00, piedāvājot iemīļotu un talantīgu pašmāju mūziķu uzstāšanos.

Festivāla mākslinieciskā koncepcija paredz katru mēnesi veltīt savam mūzikas žanram: jūnijs – "funk"; jūlijs – "world music", augusts – "jazz&blues".

13. jūnijā Berga bazārā uzstāsies grupa "Very Cool People", kas ir viena no aktīvākajām un atraktīvākajām Latvijas fankmūzikas grupām. Tā cenšas sarežģītu un nopietnu mūziku padarīt viegli uztveramu un saprotamu ikvienam. Grupa spēlē oriģinālmūziku, iekļaujot dažādus jazz, funk, soul, klezmer, rock un hip-hop mūzikas elementus. Grupa līdz šim laidusi klajā četrus albumus, kas visi tikuši nominēti Latvijas Mūzikas Ierakstu gada balvai.

Koncerti turpināsies 20. jūnijā ar grupas "Pieneņu vīns" uzstāšanos Apvienība izveidota 2005. gadā un spēlē autorkompozīcijas funk/fusion stilā. Šo gadu laikā grupa ir piedalījusies vairākos vietēja un starptautiskā mēroga konkursos un festivālos, un ir slavena ar savu draudzīgo koncertu atmosfēru un radošiem digitālajiem projektiem. 2016. gada aprīlī grupa ir laidusi klajā debijas albumu ar nosaukumu "Roads Taken".

27. jūnijā Berga bazārā uzstāsies "The Coco'nuts". Grupa rada mūziku un uzstājas kopš 2012. gada. Kā uzsver tās dalībnieki, viņu spēlētajai mūzikai nav noteikta žanra, bet galvenokārt tiek spēlētas indie, fanks, blūzroks un alternatīvais džezs stilu variācijas. 2014. gada pavasarī grupa izdeva savu pirmo ierakstu "Appetizer", savukārt pērnā gada pavasarī izdeva grupas otro studijas ierakstu "Amid Opposites".

Pieteikt galdiņu koncertu baudīšanai iespējams, zvanot uz kādu no Berga bazāra restorāniem. Vairāk informācijas festivāla "Facebook" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!