Foto: Publicitātes foto

11. augustā, festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" programmā, Dzintaru koncertzāles mazajā zālē, spilgtākās operas ārijas par mīlestību festivāla patronese un saimniece Inese Galante, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Operas māksliniece uzstāsies kopā ar Aleksandru Šmaļcu (Alexander Schmalcz) – klavierspēles meistaru no Vācijas.

Koncertā "Klavieres un opera mīlestībai" izskanēs operas ārijas par mīlestību un liriskas muzikālās kompozīcijas. Šo programmu abu mākslinieku izpildījumā jau novērtējuši Nobela prēmijas laureāti un Zviedrijas karaliskā ģimene,

"Šajā vakarā mīlestības un sirds siltuma tēma kā sarkans pavediens caurvīsies caur katru koncertprogrammas uzvedumu. Kopā ar man dārgu draugu un ilggadīgu skatuves kolēģi – Aleksandru Šmaļcu izpildīsim visu iemīļotas operas ārijas par spēcīgākajām un gaišākajām jūtām pasaulē, kurās ikviens no mums rod dzīves jēgu un spēku. Savos koncertos man būtiskākais ir uzdāvināt daļiņu no savas mīlestības klausītājiem, mūzika tam ir vislabākais avots," stāsta Inese Galante.

Kopā ar Inesi Galanti un Aleksandru Šmaļcu koncertā uzstāsies arī jaunie talanti – konkursa "Ineses Galantes talanti" laureāti.

Aleksandrs Šmaļcs – slavens pianists no Vācijas, vairāku starptautisku festivālu dalībnieks. Mūziķis ir uzstājies lielākajos operas namos un uz pašām prestižākajām pasaules skatuvēm, tai skaitā: "Teatro alla Scala" Milānā, Vīnes un Minhenes Nacionālās operas, "Wigmore Hall" Londonā, Seulas mākslas centrs, Tokijas Nacionālā opera, kā arī regulāra koncertēšana Eiropas, Āzijas un Amerikas pilsētās. Mūziķis ar Inesi Galanti sadarbojas jau sen – mākslinieki kopā ir uzstājušies labākajās pasaules koncertzālēs.

Biļetes uz festivālu "Summertime – aicina Inese Galante" pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!