Foto: LETA
Zviedrijas mēbeļu kompānijas "Ikea" Rīgas veikala pārvaldītājs SIA "Paul Mason Properties" pagājušajā nedēļā reģistrējis pirmo komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 7,5 miljoni eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

SIA "Paul Mason Properties" par labu AS "SEB banka" ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no šī gada maijā noslēgtā overdrafta līguma. Komercķīla reģistrēta šā gada 4. jūnijā.

SIA "Paul Mason Properties" reģistrēta 2015. gada 4. decembrī, tā pārvaldīs "Ikea" veikalu Rīgā, ko plānots atvērt šogad, slēdzot franšīzes līgumu ar "Inter Ikea Systems BV". "Paul Mason Properties" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā "FE Corporation B.V. Netherlands".

2017. gadā SIA "Paul Mason Properties" nebija apgrozījuma, bet uzņēmuma zaudējumi bija nepilni 150 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja vienu darbinieku un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 39 tūkstoši eiro.

Jau ziņots, ka Latvijā mēbeļu un mājsaimniecības preču veikala "Ikea" kopējā platība būs 34 tūkstoši kvadrātmetri. Veikals tiks atvērts 2018. gada rudenī un nodrošinās aptuveni 300 jaunas darbavietas, sola uzņēmuma pārstāvji. Kopējais ieguldījums projektā būs apmēram 60 miljoni eiro.

Zemesgabals, uz kura atradīsies veikals, aizņem desmit hektārus. "Ikea" veikala būvniecību īsteno Islandes kompānija "Verus Praedium", kas Latvijā attīsta starptautisko mēbeļu un mājsaimniecības preču zīmolu "Ikea". Lai īstenotu būvniecību, noslēgts līgums ar "SEB banku" par 35,4 miljonus eiro lielu ilgtermiņa aizdevumu.

Nepieciešamības gadījumā veikala telpas būs iespējams paplašināt par aptuveni 6000 kvadrātmetriem. Nākotnē uzņēmuma plānos ietilpst arī preču saņemšanas punktu izveidošana Latvijas reģionos, kur pircēji varēs saņemt "Ikea" iegādātās preces tuvāk savām mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!