Foto: F64
Alus darītava "Abula" pagājušajā gadā strādāja ar 622 870 eiro apgrozījumu, kas ir par 2,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 46,4% un bija 81 274 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka, neraugoties uz augošo konkurenci, uzņēmums ir sasniedzis un noturējis stabilu vietu starp alus ražotājiem Latvijā.

"Abula" vadība arī atzīmē, ka 2017. gadā uzņēmums galveno uzmanību veltīja tirgus izpētei un jaunu pircēju piesaistīšanai, kā arī tehnoloģisko iekārtu iegādei un uzstādīšanai.

Kompānijas vadība norāda, ka uzņēmums ir gatavs augt un attīstīties arī turpmākajos gados. Kompānija strādā arī pie iekārtu modernizācijas, lai varētu saražot vairāk produkcijas ar mazāku darba patēriņu.

2018. gadā uzņēmums plāno uzlabot mārketinga kampaņu, lai piesaistītu vairāk klientu, kā arī veikt pasākumus ražošanas paplašināšanai.

2016. gadā alus darītava "Abula" strādāja ar 637 713 eiro apgrozījumu un 151 556 eiro peļņu.

"Abula" ir viena no mazākajām alus darītavām Latvijā - tā ražo dzīvo alu "Brenguļu alus". "Abula" pieder sešām Latvijas privātpersonām, tostarp kompānijas kapitāldaļu lielākā īpašniece ir Austra Freivalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!