Foto: Shutterstock
Latvijas sieviešu volejbola izlases jaunā galvenā trenere Inguna Minusa nosaukusi paplašināto valstsvienības kandidāšu sarakstu Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, informē Latvijas Volejbola federācija.

Gandrīz mēnesi Latvijas spēlētājas jaunās galvenās treneres Ingunas Minusas vadībā individuāli gatavojas sezonas svarīgākajām spēlēm. Paplašinātajā kandidātu skaitā iekļautas 29 spēlētājas, no kurām treniņos pagaidām piedalījušās divdesmit divas. Oficiālā treniņnometne sāksies 2. jūlijā.

"Šobrīd norit brīvprātīgi individuālais darbs," par līdzšinējo darbu saka Inguna Minusa. "Visas meitenes saprot, ka jāsāk strādāt tagad, ja grib ko sasniegt. Viņas izrādīja iniciatīvu, un jau kopš paša sākuma maija vidū zālē ir vismaz 12-13 meitenes. Strādāsim tāpat, kā iepriekšējā gadā, gatavojoties universiādei, tikai pagājušogad bija ierobežojums – studenti. Tāpēc no sākuma uzrunāju meitenes no Universiādes komandas, bet esmu sazinājusies ar visām šobrīd labākajām Latvijas spēlētājām. Ne visas piekrita dalībai izlasē, taču jāstrādā ar tiem, kas ir motivēti un "deg" par to."

"Maijā un jūnijā jāieliek fiziskās sagatavotības bāze," par darāmo saka Minusa, kurai izlasē palīdz Aleksandra Tihovska un brīvajā laikā no darbošanās U-20 puišu izlasē – Agris Leitis. Savukārt fiziskās sagatavotības trenera lomā izlasē debitēs Andris Eikens, statistiķa – Aivis Kokins, bet fizioterapeite būs Zane Goldiņa.

Gatavošanās notiek Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sporta kluba zālē, kā arī tās apkārtnē. Par to Minusa saka lielu paldies RSU. "Tā ir ļoti liela atbildība, kas man ir uzticēta," saka trenere, kura ir maksimāliste, un bija iniciatore šādam gatavošanās režīmam vēl pirms oficiālās treniņnometnes. "Negribu, lai vēlāk būtu jāattaisnojas ar to, ka vēlu sākām trenēties. Gribu, lai varētu pateikt, ka es esmu izdarījusi visu, ko varēju, un lai tā var teikt meitenes, ka vasaras darbā ir izdarījušas maksimumu. Ticu, ka tas nesīs rezultātu."

Izlasei plānotas arī pārbaudes spēles, par tām tiks paziņots, kad būs zināmi spēļu norises vietas un datumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!