Foto: F64
Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs arī nākamsezon strādās Krievijā, Permas basketbola klubā "Parma", paziņojusi kluba vadība.

Permas klubs izmantojis līgumā paredzēto iespēju un pagarinājis to uz vēl vienu gadu.

"Nikolajs paliks "Parmas" trenera amatā arī nākamsezon," apstiprinājis ģenerāldirektors Aleksandrs Bašminovs. "Mēs izmantojām kontraktā paredzēto iespēju pagarināt līgumu."

"Manuprāt, iepriekšējā sezonā katrs spēlētājs spēra soli uz priekšu," 37 gadus veco latviešu treneri citē izdevums "Izvestija". "Ir spēlētāji, kas sasnieguši jaunu līmeni. Priecājos, ka jaunie puiši ar katru treniņu cēluši meistarību un jau nākamsezon varēs pilnvērtīgi piedalīties procesā un iegūt spēļu minūtes. Attīstās un progresē arī pats klubs. Šosezon tika uzlabota trenažieru zāle, uzlabojās darbs ar spēlētājiem, videoanalīzi. Ir parādījusies sistēma un es esmu pārliecināts, ka mēs esam uz pareizā ceļa."

Aizvadītajā sezonā "Parma" VTB Vienotās līgas čempionātā ieņēma 11. vietu, nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm; 24 regulārā čempionāta mačos Permas komanda izcīnīja septiņas uzvaras. Salīdzinot ar sezonu iepriekš, Permas klubs ievērojami progresējis, jo 2016.2017. gada sezonā komanda spēja izcīnīt tikai vienu uzvaru.

Savu trenera karjeru Mazurs iesāka Latvijā, "VEF Rīga" klubā kā galvenā trenera — Valda Valtera, Rima Kurtinaiša un Ramūna Butauta — palīgs. Mazurs vadījis arī Latvijas jauniešu basketbola izlases, un 2013. gadā Latvijas Basketbola savienība viņu nosauca par sezonas labāko treneri.

Pirmā darbavieta ārzemēs Mazuram 2015. gadā kļuva Gruzijas klubs Tbilisi "Vita", bet 2016./2016. gadā viņš strādāja Kazaņas "Unics" treneru štābā, pirms pievienoties Permas basketbola klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!