Foto: DELFI
Aizvadītajā nedēļā Rīgā notikušais Baltijas praids par savu netradicionālo seksuālo orientāciju publiski runāt pamudinājis Latvijas pirmo "Instagram" modeli Agniju Griguli. Simpātiskā meitene publiski paziņojusi, ka viņai jau kopš bērnības patīkot gan puiši, gan meitenes.

"Jau kopš bērnības man patikuši abi dzimumi, un reiz kāds no maniem draugiem izplatīja baumas, ka pirmais skūpsts man bijis ar meiteni, nevis puisi, un tas nozīmē, ka esmu lesbiete, un tas ir "smieklīgi un nepieņemami". Lai gan toreiz tas bija tikai joka pēc.

Es pēc tam ieslīgu dziļā depresijā, man bija pašnāvnieciskas domas. Es nekad par šo publiski neesmu paziņojusi, es tikai gribu teikt, lai vairojat mīlestību, un es ceru, ka Latvijā situācija ar geju, lesbiešu, biseksuāļu un transpersonu pieņemšanu uzlabosies," aizvadītajā nedēļā "Instagram" vēstījusi Grigule.

Modeles paziņojums izpelnījies plašu atbalstu, un ļaudis kuplā skaitā komentāros steiguši slavēt viņas drosmi un atklātību.

Jāatzīmē, ka praida noskaņās par savi netradicionālo seksuālo orientāciju publiski paziņoja arī multimākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis jeb vienkārši Kašers. Viņš sociālajos tīklos publiskoja foto, kurā tapis iemūžināts kopā ar mīļoto vīrieti Arturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!