Foto: F64

2018. gada piecos mēnešos bezdarbnieka statusu ir ieguvušas aptuveni 630 personas, kuras bija strādājušas banku sektorā, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija.

Tāpat no banku sektora NVA nav saņemti pieteikumi par kolektīvās atlaišanas veikšanu.

Runājot par bijušajiem banku sektora darbiniekiem, NVA atgādina, ka bankās strādā dažādu profesiju pārstāvji.

NVA datu bāzē šobrīd ir darba devēju reģistrētās aktuālās brīvās darba vietas gan banku, apdrošināšanas, finanšu un grāmatvedības jomā, gan informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju jomā, gan jurisprudencē un tieslietās, gan vadības un administrēšanas jomā u.c. Uz šī gada 11. jūniju kopumā bija 18,7 tūkstoši aktuālu darba devēju reģistrētu darba vietu.

Jau ziņots, ka līdz aprīļa beigām "ABLV Bank" plānoja atlaist 250 darbiniekus, darba attiecības pārtraucot ar IT, grāmatvedības speciālistiem, risku analītiķiem, administratīvās pārvaldes, produktu attīstības mārketinga darbiniekiem, privātbaņķieriem, to asistentiem.

Bankā darbu turpināja nedaudz vairāk nekā 400 darbinieku, tomēr līdz gada beigām darba attiecības tiks pārtrauktas ar vēl vairākiem desmitiem darbinieku, atlaišanas pabalstos kopumā izmaksājot ap trīs miljoniem eiro. Finanšu iestādē paliks tie, kuri būs nepieciešami bankas pašlikvidācijas procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!