Foto: LETA
Latvijas U-20 izlases basketbolistes, gatavojoties jūlijā gaidāmajam Eiropas čempionātam jaunietēm, ceturtdien Rīgā pārbaudes spēlē ar 68:78 (12:23, 19:17, 20:21, 17:17) zaudēja Lietuvas vienaudzēm, piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Latvijas izlase aizvadīja pagalam neveiksmīgu spēles sākumu, nonākot iedzinējos ar 2:14, pēc tam tā arī nespējot atgūties, lai gan vairākas reizes pietuvojās līdz piecu punktu attālumam.

Mājiniecēm Digna Strautmane guva 19 punktus un izcīnīja 19 atlēkušās bumbas, kamēr Aleksa Gulbe pievienoja 12, bet Dinija Sanda Pāvelsone 11 punktus.

Tikmēr Lietuvas izlasē Livija Sakevičūte izcēlās ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām zem groziem.

Latvijas U-20 izlases basketbolistes pirmdien un otrdien aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Krievijas vienaudzēm, abos mačos zaudējot. Pirmajā cīņā latvietes cieta neveiksmi ar 51:61, bet otrajā mačā kapitulēja ar 45:69.

Nākamo pārbaudes spēli Latvijas U-20 izlases basketbolistes aizvdīs pirms Jāņiem, kad gaidāma spēkošanās ar Baltkrieviju.

Latvijas U-20 izlases basketbolistes no 7. līdz 15.jūlijam piedalīsies Eiropas čempionātā augstākajā divīzijā, kas norisināsies Ungārijas pilsētā Šopronā.

Latvijas U-20 izlases kandidātu sarakstā bija 16 spēlētājas, taču tas saruka jau līdz pirmajai pārbaudes spēlei. Kanādas augstskolas komandā spēlējušajai Laurai Grabei veikta operācija un rehabilitācija ilgs vismaz trīs mēnešus. Savukārt Marianna Kļaviņa mācību dēļ spiesta uz ASV doties agrāk, nekā iepriekš bija plānots.

Krievijas izlases sastāvā bija piecas spēlētājas, kuras pērn uzvarēja U-19 Pasaules kausa izcīņā.

Eiropas čempionātā Latvijas izlase C apakšgrupā tiksies ar Ungārijas, Polijas un Horvātijas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!