Rīgā "puķu dobē" pie daudzdzīvokļu mājas loga iemūžināts īpatnējs lidonis, ko aculieciniece Tatjana noturējusi par kolibri. Latvijas dabas muzejā precizē – nofilmēts Latvijā reti sastopamais mazais madaru sfings jeb sūcējsnuķainis.

Tatjana neslēpj pārsteigumu, pie sava loga ieraugot īpatnējo lidoni. "Pirmajā mirklī nodomāju, ka jūku prātā. No kurienes mums kolibri? Varbūt kādam aizbēdzis?"

Savukārt Latvijas Dabas muzeja entomologs un tauriņu pētnieks Nikolajs Savenkovs iemūžināto lidoni identificējis kā mazo madaru sfingu (Macroglossum stellatarum). Latvijā tas sastopams salīdzinoši reti, bet ir regulārs ieceļotājs no dienvidiem, kur šie sfingi masveidīga suga.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!