Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Otrdien, 26. jūnijā Latvijas tirgū oficiāli tika prezentēts jaunais "Volkswagen Touareg" modelis. Jau šobrīd tiek pieņemti priekšpasūtījumi, bet auto klientiem būs pieejams septembrī.

Jaunais auto pieejams ar 3.0l V6 TDI dīzeļdzinējiem un TFSI benzīna motoru. Vēlāk būs pieejams arī V8 turbodīzelis ar 421 ZS. Jaunā "Touareg" sākuma cena ir 59 059 eiro par 230 ZS un 64 076 eiro par 286 ZS versiju.

"Touareg" ir aprīkots ar līdz šīm plašāko vadības un komforta palīgsistēmu klāstu, kāds jebkad integrēts VW automašīnās. Starp tām ir tādas inovatīvas tehnoloģijas kā "Night Vision" sistēma (kas ar termālās attēlveidošanas kameras palīdzību tumsā spēj atpazīt cilvēkus un dzīvniekus, brīdinot autovadītāju), "Roadwork Lane Assist" (nodrošina pusautomātisku stūrēšanu un uzturēšanu joslā, paātrināšanu un bremzēšanu līdz 60 km/h), "Front Cross Traffic Assist" (reaģē uz šķērsojošu satiksmi automašīnas priekšā), aktīvā visu riteņu stūrēšana, elektromehāniska pretapgāšanās stabilizācija, "IQ.Light" "Matrix LED" priekšējie lukturi (interaktīva, uz kameru balstīta tuvo un tālo gaismu kontrole).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!