Foto: LNKC arhīvs
Ar XXVI Vispārējo Latviešu dziesmu un XVI Deju svētku virsdiriģentu un virsvadītāju piedalīšanos, skanot "Latvijas Pasta" jauktā kora "Dziesmu pasts" dziedājumam, 29. jūnijā prezentētas noslēdzošās pastmarkas sērijā "Latvijas Republikai 100", kas veltītas Latvijas Dziesmu un seju svētku tradīcijai.

Pastmarkās atainoti būtiski Dziesmu un Deju svētku kustības fakti, notikumi un personības. Katrai no trim pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība, un katras atsevišķās pastmarkas tirāža sasniedz 80 000 eksemplāru. Līdz ar pastmarku izdota arī īpaša aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Šo, tāpat kā visu 10 gadu garumā izdotās sērijas Latvijas Republikai 100 pastmarku dizaina autore ir māksliniece Elita Viliama.

Pastmarka ar nominālvērtību 0,54 eiro veltīta Dziesmu svētkiem. Tās centrā attēlots leģendārais kordiriģents Haralds Mednis, bet fonā – virkne citu izcilu latviešu kordiriģentu, Dziesmu svētku virsvadītāju.

Deju svētku tradīcija atainota pastmarkā ar nominālvērtību 0,57 eiro. Uz pastmarkas redzami divi dejotāji tradicionālajos Bārtas tautastērpos.

Uz trešās pastmarkas, kuras nominālvērtība ir 1,42 eiro, attēlots Dziesmu svētku Līgo karogs, kas radīts līdz ar pirmajiem latviešu Dziesmu svētkiem 1873. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!