Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien, 9. jūlijā, Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālā guva savainojumu, pēc kā nespēja izrādīt pretestību japānim Kei Nišikori.

Gulbis pēc savainojuma gūšanas vīrišķīgi turpināja spēli, piekāpjoties ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-7 (10:12), 1-6.

Gulbis pirmo reizi karjerā Vimbldonā tika līdz ceturtajai kārtai, un mačs viņam iesākās labvēlīgi, turklāt sāpīgi pretiniekam. Piektajā geimā Gulbis lauza pretinieka servi un nosargāja pārsvaru pirmajā setā, pēc kura japānis lūdza medicīnisko palīdzību.

Nišikori spēles sākumā mocījās ar labās rokas elkoni, arī pēc medicīniskās pauzes viņš pēc tam pāris reizes konsultējās ar mediķi, bet ar katru brīdi turpinājumā uzlaboja spēli. Otrajā setā Gulbim neizdevās lauzt pretinieka serves geimu, bet Nišikori pat nebija tādu iespēju. "Tie break" izspēlē labāks bija japānis, kurš pēc tam arī nākamajā setā nespēja lauzt Gulbja servi. Tiesa, arī Gulbis nepaņēma nevienu pretinieka serves geimu, un atkal viss izšķīrās "tie break" izspēlē.

Šoreiz trešā seta "tie break" izspēle bija liktenīga visā cīņā. Septītajā izspēlē Nišikori kārtējo reizi mačā pretkustībā noķēra Gulbi, kurš šoreiz neveiksmīgi paslīdēja uz zālāja un pagrieza kreiso ceļgalu. Gulbis uzreiz atstāja kortu, viņam vairākas minūtes sniedza palīdzību, bet tenisists spēja atgriezties kortā. Cīnoties ar sāpēm, Gulbim bija iespējas uzvarēt trešo setu, tomēr tas viņam neizdevās. Nišikori uzvarēja trešo setu, bet pēc tam ceturtais sets bija jau tīri "formalitāte", jo trauma neļāva Gulbim rādīt aktīvāku sniegumu

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!