Foto: Vida Press
Pirmdienas, 9. jūlija, pēcpusdienā Svētā Džeimsa pils Karaliskajā kapelā Londonā tika aizvadītas nesen dzimušā prinča Luisa Artura Čārlza kristības. Puisēns ticis pie sešiem krustvecākiem.

Prinča Viljama un Kembridžas hercogienes Katrīnas trešo bērnu kristīja Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs, vēsta dažādi ārvalstu mediji.

Vienpadsmit nedēļas vecā Luisa kristībās piedalījās viņa ģimene un tās paši tuvākie draugi. Tiesa, karaliene Elizabete II un viņas vīrs princis Filips sava mazmazdēla kristībās nepiedalījās noslogotā darba grafika dēļ.

Puisēnu kapelā uz rokām ienesa viņa māmiņa Katrīna. Tikmēr tētim Viljamam pie rokām turējās Luisa vecākais brālis Džordžs un māsiņa Šarlote.

Princis Luiss bija saģērbts tajā pašā tērpā, kurā tika kristīts princis Džordžs un arī princese Šarlote. Tas veidots kā kopija tērpam, ko savās kristībās valkāja karalienes Viktorijas vecākā meita 1841. gadā.

Kas interesanti, līdz pat 2008. gadam savās kristībās oriģinālo tērpu vilka pilnīgi visi karaliskās ģimenes bērni. Tāpat arī jāatzīmē, ka kapelā, kurā tika kristīts Luiss, savulaik tika kristīts arī viņa brālis Džordžs.

Jau vēstīts, ka Viljama un Katrīnas dēliņš piedzima 23. aprīlī. Luiss ir pāra trešais kopīgais bērns un piektais rindā uz troni.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!