Foto: Reuters/Scanpix

Uzņēmumam "Facebook" Lielbritānijas valdības birojs ir piespriedis 500 000 britu mārciņu (565 404 eiro) naudassodu par sociālā tīkla lietotāju datu neaizsargāšanu, trešdien paziņoja Lielbritānijas parlamenta mediju komitejas priekšsēdētājs Demjens Kolinzs.

Sodu piesprieda Informācijas komisāra birojs (ICO), kas izmeklēja Lielbritānijā bāzētā politisko konsultāciju uzņēmuma "Cambridge Analytica" skandālu un secināja, ka "Facebook" "pārkāpa likumu, neaizsargājot cilvēku informāciju", sacīja Kolinzs.

Viņš arī sacīja, ka "Facebook" tagad vajadzēs informēt ICO, parlamenta mediju komiteju un citas izmeklēšanas iestādes par savas iekšējās izmeklēšanas rezultātiem.

Jau vēstīts, ka "Facebook" iekļuva privāto datu aizsardzības skandālā pēc ziņām, ka "Cambridge Analytica", kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojis 87 miljonu ASV vēlētāju "Facebook" profilu informāciju bez viņu atļaujas.

ICO konstatētie likumpārkāpumi notikuši, kad Eiropas Savienībā vēl nebija stājusies spēkā Vispārīgā datu aizsardzības regula (GDPR), kas ļauj piespriest daudz lielākus naudassodus par datu aizsardzības pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!