Foto: LETA
Lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" ieguldīs 200 000 eiro sev piederošās loģistikas bāzes Jēkabpilī modernizācijā un rekonstrukcijā, palielinot loģistikas sistēmu efektivitāti, kā arī paplašinot noliktavas telpas, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

"Forevers" Jēkabpils loģistikas centrs ir viens no uzņēmuma reģionālajiem punktiem, no kura tiek veiktas piegādes pamatā uz Vidzemes, Zemgales un Latgales novadiem.

Tāpat loģistikas centra modernizācija paver iespēju stiprināt eksportu uz Lietuvu, kas ir viens no uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem tuvākajā nākotnē.

Rekonstrukcijas un modernizācijas projekta ietvaros Jēkabpils loģistikas centrā tiks uzlabotas loģistikas sistēmas – izveidotas jaunas pārkraušanas rampas, mehānismi, kas ļaus paātrināt veikto darbu ātrumu un kāpināt centra efektivitāti.

Tāpat tiks nomainītas komunikācijas sistēmas, veikti teritorijas labiekārtošanas un infrastruktūras darbi. Plānots, ka modernizācijas projekts tiks noslēgts 2019. gadā.

"Forevers" valdes loceklis Andrejs Ždans atzīmē, ka "loģistikas vadības procesu pilnveidošana tiek darīta ar mērķi stiprināt uzņēmuma konkurētspēju un efektivitāti. Uzņēmumam no laika gala ir bijis svarīgi pārvaldīt un sekot līdzi katram darbības posmam, sākot no produkcijas ražošanas līdz tirdzniecībai, un šajā ķēdē loģistikai ir ārkārtīgi liela nozīme. Ņemot vērā, ka katru gadu palielinām "Forevers" veikalu skaitu, kas nozīmē arī lielāku produkcijas realizāciju mājas tirgū, loģistikas bāzes modernizācija ir likumsakarīga. Cerīgi raugos arī uz eksporta izvēršanu Lietuvā, kur šobrīd pilotprojekta ietvaros esam sākuši tirgot nelielu produkcijas apjomu. Jāuzsver, ka darbības modelis, nodrošinot pilnu ražošanas un produkcijas realizācijas ciklu, mums ļauj saglabāt konkurētspējīgas cenas savos veikalos."

"Forevers" loģistikas procesus vada un organizē no Rīgas, kā arī reģionālajiem centriem Jēkabpilī un Saldū. Kopumā uzņēmuma loģistikas nodaļā strādā 53 cilvēki. "Forevers" autotransporta tīklā ir 47 dažādas komerctransporta vienības.

"Forevers" apgrozījums 2017. gadā, pēc provizoriskiem datiem, salīdzinājumā ar 2016. gadu pieaudzis par 10%, sasniedzot 34,95 miljonus eiro.

"Forevers" reģistrēts 1996. gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. "Forevers" ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. "Forevera" vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Ždans.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!