Foto: Publicitātes foto

Tiesa noraidījusi "Rimi" prasību pret Konkurences padomi (KP), atzīstot to par nepamatotu un atstājot spēkā KP lēmumu par labu veikalam "Maxima" tirdzniecības centrā "Domina Shopping", informē mazumtirdzniecības veikalu tīkls "Maxima".

Tādējādi tiek mazināts "Rimi" monopols multifunkcionālo centru segmentā – šobrīd "Rimi" veikali atrodas 7 no 10 lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā, bet veikali "Maxima" tikai divos tirdzniecības centros – "Domina Shopping" un "Rīga Plaza". Turklāt tiesa šā gada 14. jūnijā noraidīja arī "Rimi" prasību par KP lēmumu modes un izklaides centrā "Rīga Plaza", kurā "Maxima XXX" veikals durvis vēra šā gada 7. jūnijā, pamatojoties uz KP pozitīvo atzinumu.

"Mūsuprāt, tiesas spriedums ir loģisks, jo nav pamata apšaubīt KP lēmuma taisnīgumu – "Rimi" veikali atrodas vairumā tirdzniecības centru Rīgā, bet "Maxima" veikali tikai divos tirdzniecības centros. Uzskatām, ka "Maxima" ir visatbilstošākā izvēle "Domina Shopping" pircējam, jo jau kopš veikala atvēršanas – gandrīz gadu – tirdzniecības centra pircēji novērtē mūsu veikala izdevīgās cenas, plašo sortimentu un preču kvalitāti," saka "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers.

Kā jau ziņots iepriekš, uzņēmums "Rimi" iesniedza pieteikumu tiesā par KP lēmumiem tirdzniecības centra "Domina Shopping" kontekstā – par lēmumu, ar kuru aizliedza "Rimi" apvienošanos un par lēmumu, ar kuru atļāva "Maxima" apvienošanos, iegūstot telpas centrā "Domina Shopping". 11. jūlijā tiesa paziņoja spriedumu, atstājot spēkā KP lēmumu par "Maxima Latvija" atrašanos tirdzniecības centra "Domina Shopping" telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!