Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) respektē viņam piemēroto Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas sodu 200 eiro apmērā un pilnā apmērā to arī samaksās, sacīja pats mērs.

"Man ir ļoti žēl, ka saspringtā darba procesa dēļ domē (..) es nevarēju ierasties liecināt tiesā, taču tiesneses lēmumu pilnībā respektēju un uzlikto sodu samaksāšu," solīja mērs.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Ilona Rūķe 11. jūlijā piemēroja piespiedu naudu 200 eiro apmērā Rīgas domes priekšsēdētājam par neierašanos sniegt liecības krimināllietā saistībā ar Ušakova elektroniskās korespondences publiskošanu.

Procesuālā sankcija tika piemērota, jo Ušakovs atkārtoti neieradās uz tiesas sēdi. Sākotnēji Ušakovam bija jāierodas uz tiesas sēdi 4. jūlijā, taču viņš paziņoja tiesai, ka atrodas atvaļinājumā un to nevar izdarīt. Savukārt šodienas tiesas sēdi Ušakovs nevarēja apmeklēt, jo viņš bija iesniedzis tiesai lūgumu pārcelt savu nopratināšanu saistībā ar to, ka viņam ir jāvada divas Rīgas domes sēdes.

Gan prokuratūra, gan aizstāvība lūdza atzīt šādu lūgumu par nepamatotu, jo pirmā no domes sēdēm sākas pulksten 12.00, savukārt tiesas sēdes sākums bija nozīmēts uz pulksten 10.00.

Lēmumu par piespiedu naudu Ušakovs nevar pārsūdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!