Foto: Shutterstock
Vīrietis, kas tiek apsūdzēts par miesas bojājumu nodarīšanu Valsts policijas (VP) inspektoram iecirknī, ir izsludināts meklēšanā, jo 11. jūlijā atkārtoti nav ieradies uz lietas iztiesāšanu Zemgales rajona tiesā Bauskā, informēja tiesas pārstāve Gunta Sprudzāne.

Iepriekš paredzētā tiesas sēde nenotika apsūdzētā Marģera Grinberga slimības dēļ, taču arī 11. jūlijā viņš nebija ieradies uz tiesas sēdi, tāpēc lieta apturēta un apsūdzētais izsludināts meklēšanā. Tiklīdz vīrietis būs atrasts, tiks nozīmēta jauna tiesas sēde, uz kuru apsūdzēto konvojēs.

Kā iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Kristīne Sutugina, saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai pērn pavasarī apsūdzētais, būdams alkohola reibumā un atrodoties kādā VP Zemgales reģiona pārvaldes iecirkņa uzgaidāmajā telpā, lietoja alkoholiskos dzērienus.

Minētā persona uz VP darbinieka atkārtotiem aizrādījumiem atbildēja, lamājoties ar necenzētiem vārdiem. Pēc administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā, apsūdzētais, turpinot lamāties, izrāva policijas inspektoram no rokām administratīvā pārkāpuma protokolu un bēga projām.

Policijas inspektori noķēra bēgošo personu un veda atpakaļ uz policijas iecirkni. Apsūdzētais, arvien lamājoties, draudot policijas darbiniekiem ar izrēķināšanos, aktīvi pretojās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, mēģināja iesist ar roku policistam pa seju, izrauties un aizbēgt.

Turpinot nepakļauties policijas darbinieku likumīgajām prasībām, nolūkā atbrīvoties no policijas darbinieka satvēriena un aizbēgt, ar tīšam apzinātām darbībām, vīrietis nodarīja policijas inspektoram vidēji smagus miesas bojājumus, ar to izdarot noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 270.panta pirmajā daļā un Krimināllikuma 126.panta otrās daļas 1. punktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!