Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par mediju vidē strādājošās SIA "4.vara" 50.05% daļu īpašnieku 2018.gada jūlijā kļuvis Zviedrijas uzņēmums "Spring Media". SIA "4.vara" veido virszemes apraidē pieejamo TV kanālu "Sportacentrs.com TV" un uztur Latvijā apmeklētāko sporta portālu "Sportacentrs.com".

"Spring Media" par SIA "4.vara" daļu iegādi izšķīrās pēc veiksmīgas ilgstošas sadarbības. Latvijā uzņēmumi līdz šim sadarbojās futbola tiešraižu veidošanā, atspoguļojot gan Latvijas futbola virslīgas, gan pašmāju klubu starptautiskās spēles. Ziemeļvalstu reģionā kopīgi organizētas tiešraides no dažādām tenisa, futbola un peldēšanas sacensībām.

"Mēs jau ilgāku laiku augstu novērtējam SIA "4.vara" prasmi nodrošināt labas kvalitātes sporta video tiešraides par konkurētspējīgu samaksu," darījumu komentē "Spring Media" izpilddirektors Tobiass Osmunds. "Vertikāla video producēšanas kompānijas integrēšana ir nozīmīga "Spring Media" stratēģiskās izaugsmes sastāvdaļa."

Torstens Bilings, "Spring Media" dalībnieks piebilst: " Ar SIA "4.vara" mums ir iespēja klientiem piedāvāt līdz pat 10 vienlaicīgām video tiešraidēm visā Eiropā. Pateicoties uz datorprogramatūru balstītai pieejai un moderno tehnoloģiju izmantošanai kā, piemēram, no tablo filmētas infromācijas automātiskai atpazīšanai un pārveidošanai digitālā formātā, tiešraižu izmaksas ir ļoti konkurētspējīgas. Tāpat mēs redzam labu potenciālu attīstīt "Sportacentrs.com TV" virszemes TV kanālu un interneta portālu, jo arvien turpinām nostiprināt "Spring Media" sporta pārraižu tiesību portfeli".

Kristaps Zālītis, "SIA 4.vara" valdes loceklis un līdzīpašnieks, optimistiski vērtē uzņēmuma 50.05% daļu nokļūšanu ārvalstu investora rokās. "Esam pateicīgi iepriekšējiem uzņēmuma vairākuma dalībniekiem par atbalstu organizācijas attīstīšanā, īpaši izdevniecībai "Mediju nams" un Armandam Pučem personīgi. Ar Armanda un viņa komandas atbalstu savulaik spējām ielauzties profesionālajā mediju vidē. Tagad kopā ar "Spring Media", izmantojot viņu starptautisko pieredzi un plašo kontaktu loku, ceram skaļāk atvērt durvis uz ārvalstu tirgiem, kuros kāju durvju spraugā esam ielikuši pašu spēkiem."

"Spring Media" ir strauji augoša starptautiska sporta mediju kompānija, kas nodrošina sporta pārraižu tiesību izplatīšanu. Uzņēmums veic pilna cikla pakalpojumu – konsultācijas, video tiešraides organizēšanu un izplatīšanas kanālu nodrošināšanu. "Spring Media" galvenais birojs atrodas Stokholmā, bet pārstāvniecības Hamburgā, Astanā un Mehiko. "Spring Media" ik gadu līdzdarbojas vairāk kā 3'000 stundu plaša sporta tiešraižu apjoma izplatīšanā vairāk kā 200 raidorganizācijām visā pasaulē.

"SIA 4.vara" Latvijā plašāk pazīstama ar darbību "Sportacentrs.com TV" un portāla "Sportacentrs.com" uzturēšanu. Video tiešraižu nodrošināšanā Latvijā organizācijas nozīmīgāko partneru vidū ir "LMT Straume", LR Saeima, "Swedbank", LR Ministru kabinets, LIAA, "MicRec" un daudzi citi. Ārvalstīs uzņēmums lepojas ar plašu sadarbību ar Eiropas basketbola jumta organizāciju FIBA, Eiropas Riteņbraukšanas savienību (UEC), Starptautisko Florbola savienību, Norvēģijas Vieglatlētikas asociāciju, Zviedrijas Basketbola federāciju un virkni citu organizāciju. Ik gadu uzņēmums nodrošina vairāk kā 4'500 tiešraižu stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!