Foto: F64
Latvijas futbola klubs "Ventspils" ceturtdien ar graujošu uzvaru sāka dalību 2018./2019 gada Eiropas līgas kvalifikācijā, pirmās kārtas pirmajā mačā ar 5:0 (5:0) sagraujot Albānijas vienību "Luftetari".

Abu komandu atbildes spēle pēc nedēļas notiks Albānijas pilsētā Elbasanā.

Ventspilnieki sev uzvaru mačā nodrošināja jau pirmajā puslaikā, kad guva piecus vārtus. Ar "pokeri" izcēlās jeb četrus vārtus guva Adeleke Akinjemi (reizi arī no 11 metru soda sitiena atzīmes), bet vēl vienu reizi precīzs bija Aijegens Tosins, kurš arī realizēja "pendeli".

Tikmēr citā Kurzemes pilsētā Latvijas vicečempioni "Liepāja" ar 0:3 (0:0) piekāpās zviedru vienībai "Hacken".

Liepājnieki spēles izskaņā astoņu minūšu laikā ielaida visus trīs vārtus, tādējādi praktiski atvadoties no cerības uz iekļūšanu nākamajā kārtā. Zviedru rindās 74. minūtē izcēlās Daleho Irandusts, kuram "norāvās" piespēle soda laukumā un sanāca precīzs sitiens. Pēc trīs minūtēm pirmais pie atvairītās bumbas bija Paulinju, panākot 2:0. Savukārt 82. minūtē precīzi sita Mervans Čeliks, palielinot "Hacken" pārsvaru līdz 3:0.

Vēl viens Latvijas klubs "Riga FC" UEFA Eiropas līgas atlasi sāka ar minimālu zaudējumu viesos, ar 0:1 (0:0) piekāpjoties spēcīgājam Bulgārijas klubam Sofijas CSKA.

Lai gan visu spēli CSKA bija pārsvars, vienīgos vārtus mājinieku guva 49. minūtē, kad spēcīgs tālsitiens padevās Tjagu Rodrigešam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!