Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc zaudējuma prestižā Vimbldonas čempionāta pusfinālā atzina, ka pretiniecei Angelikai Kerberei izdevies labāk aizsargāties, jo centrālais korts nav bijis tik ātrs.

Ziņots, ka Ostapenko prestižā Vimbldonas čempionāta pusfinālā ar 3-6, 3-6 piekāpās kādreizējai pasaules ranga līderei Angelikai Kerberei, kas tagad finālā tiksies ar titulēto Serēnu Viljamsu.

"Domāju, ka centrālais korts ir lēnāks nekā citi, kas viņai deva priekšrocības, jo mani sitieni nebija tik efektīvi. Bet viņa arī labi aizsargājās un labi servēja," atzīst Ostapenko. "Kopumā man bija divas lieliskas nedēļas. Jā, šodienas rezultāts nav tāds, ko vēlējos. Tāpat daudz ko varu mācīties no šodienas spēles, viss nāks līdz ar pieredzi. Šīs bija divas labas nedēļas, kas palīdzēja atgūt pārliecību."

Otrā seta izskaņā Ostapenko no 1-5 panāca 3-5 un varēja uzvarēt arī devīto geimu. Latvijas tenisiste atzīst, ka tajā brīdī sasteigusi pāris sitienus, kas arī liedza turpināt cīņu spēlē.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nebija spēlējušas. "Pirmkārt, viņa ir kreile, tāpēc spēle ir savādāka. Zināju, kā viņa spēlē, bet es līdz šim centrālajā kortā biju spēlējusi tikai vienu reizi un negaidīju, ka tas būs tik lēns."

Ostapenko nenoliedz, ka viņai daudz jāstrādā, lai stabilizētu savu sniegumu, kas šobrīd ir viens no klupšanas akmeņiem. "Spēlējot šajā līmenī, ja turpināšu pieļaut tik daudz kļūdu, nekas neizdosies. Tādas spēlētājas kā Angelika (Kerbere) ir stabilas savā sniegumā. Ja vēlos tikt tajā līmenī, jāsamazina nepiespiesto kļūdu skaits. "

Ostapenko par iekļūšanu Vimbldonas čempionāta pusfinālā saņems 780 ieskaites punktus, tomēr tas neļaus viņai vēl atgriezties WTA pasaules ranga labāko desmitniekā. Nākamajā nedēļā viņa pasaules rangā pakāpsies par vienu pozīciju un ieņems 11. vietu. Savukārt sezonas vērtējumā jeb "WTA Race" sarakstā Ostapenko pakāpsies uz 12. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!