Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Šoreiz raidījumā viesojas Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs, kurš Eiropas rallijkrosa čempionātā posmu pēc posma turpina apsteigt labākos no labākajiem. Lai apturētu Reini, konkurenti gatavi pat sarīkot avārijas.

Rallijkrosa pasaulē virmo kaislības, un spriedze pieaug, jo ir aizvadīti jau trīs no FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta ("Euro RX") pieciem posmiem. "Ātruma cilts" vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz sarunu aicinājuši latviešu rallijkrosa pilotu Reini Nitišu, kurš čempionātā sagādā pamatīgas galvassāpes pretiniekiem. Asinis vārās ne vien skatītājiem, bet arī pašiem braucējiem. Nitišs neslēpj – pēc aizvadītajā posmā piedzīvotās nepatīkamās autosadursmes ar Sirilu Raimondu, viņš bija gatavs iet "uz visu banku" un atbildēt ar pretuzbrukumu. Tomēr sportists savaldījās un rezultātā izcīnīja uzvaru pār agresīvo konkurentu.

Taču Eiropas un pasaules rallijkross sacīkstes nav vienīgā Nitiša nodarbe. Sportists aizraujas arī ar bagijiem un šobrīd gatavojas 14. un 15. jūlijā Biķernieku trasē gaidāmajam Biķernieku "Motorsporta festivālam 2018", kurā rādīs klasi pie bagija stūres. Reinim ir arī ideja attīstīt bagiju sportu Latvijā, ieviešot atsevišķu autosacīkšu klasi. Šī autosporta izmaksas ir salīdzinoši zemākas, toties Pauls, Ilmārs un Reinis ir vienisprātis – bagijs ir dinamiskākais braucamais no visiem, ko iespējams iedomāties.

Auto tēmu turpina arī Artūrs Virbulis, kurš skatītājus iepazīstina ar auto tūninga leģendu no Japānas – Akira Nakai. Savu karjeru Nakai sāka pirms 20 gadiem, kad mazā garāžā atjaunoja savu veco "Porsche" automobili. Šodien tūninga sensejs piešķir otru dzīvi "Porsche" spēkratiem no visas pasaules. Papildu unikāliem auto dizainiem, Nakai ir slavens arī ar ekstravaganto gaumi, izvēloties saviem darbiem vārdus. No Dārta Veidera līdz komiskiem multiplikāciju varoņu vārdiem – viņa darbi ir neparasti it visā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!