Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānija un ASV panākušas vienošanos, ka pēc "Brexit" tās slēgs visaptverošu savstarpēju brīvās tirdzniecības līgumu, piektdien pēc tikšanās ar Savienoto Valstu prezidentu Donaldu Trampu paziņojusi Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja.

"Mēs šodien vienojāmies, ka, Apvienotajai Karalistei aizejot no Eiropas Savienības (ES), mēs ķersimies pie ambicioza brīvās tirdzniecības līguma" starp Lielbritāniju un ASV, kopīgajā preses konferencē pavēstīja Meja. Kā ziņots, piektdien laikrakstā "The Sun" publicētajā intervijā Tramps izteicies, ka maigs "Brexit", izveidojot brīvās tirdzniecības zonu ar ES, neļaus Lielbritānijai noslēgt tirdzniecības līgumu ar ASV.

Taču pēc tikšanās ar Meju viņš paziņoja, ka viss, kas tiek darīts "Brexit" sakarā, ir pieņemami, "kamēr vien jūs varat ar mums tirgoties". Tramps preses konferencē arī pateicās Mejai par līdzšinējo "godīgo un savstarpēji izdevīgo tirdzniecību" ar ASV.

"Mēs atbalstām britu tautas lēmumu īstenot pilnīgu pašpārvaldi, un skatīsimies, kā tas izdosies. Ļoti sarežģītas sarunas," piebilda Baltā nama saimnieks. Komentējot "The Sun" publicēto interviju, Tramps noliedza, ka būtu kritizējis Meju, un nosauca to par "viltus ziņām".

Viņš piebilda, ka laikraksts, publicējot interviju, esot izlaidis "milzumu" no teiktā. Meja preses konferencē arī pavēstīja, ka attiecībās ar Krieviju Londona un Vašingtona būs vienotas un uzstāsies no spēka pozīcijām.

Savukārt Tramps kārtējo reizi uzsvēra, ka attiecībās ar Maskavu "neviens nav bijis stingrāks" par viņu. ASV prezidents piebilda, ka nākamnedēļ Helsinkos, tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, viņš runās arī par Maskavas iejaukšanos Savienoto Valstu vēlēšanās. Tomēr Tramps atzina, ka necer izspiest no Putina atzīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!