Foto: LETA
Zemgalē piektdien, 13. jūlijā, notikuši divi smagi nelaimes gadījumi darbā, kuros cietuši trīs darbinieki, no kuriem divi ir jaunieši, liecina Valsts darba inspekcijas publicētā informācija.

Dobeles novadā, Zemnieku saimniecībā, divi darbinieki, no kuriem viens bija 17 gadus un otrs 47 gadus vecs, jauca ķīmiju lauksaimniecībai, līdz pēkšņi notika sprādziens, kura rezultāta abi darbinieki guva smagus ķīmiskus apdegumus. Šobrīd abi darbinieki atrodas slimnīcā smagā stāvoklī.

Šajā pašā dienā Bauskā, lauksaimniecības uzņēmumā, kāds 19 gadus jauns darbinieks, atrodoties darba telpās, nokrita no apmēram astoņu metru augstuma. Darbinieks ar smagām traumām tika nogādāts slimnīcā.

Lai padziļināti analizētu darba vietā notikušos smagos nelaimes gadījumus un noskaidrotu to cēloņus, Valsts darba inspekcija ir uzsākusi nelaimes gadījumu izmeklēšanu.

Pēc Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no šī gada 1. janvāra līdz 13. jūlijam nelaimes gadījumos darbā bojā gājuši 16 nodarbinātie un vēl 27 darbinieki atrasti miruši.

Pagājušajā gadā šajā laika posmā bojā bija gājuši 11 nodarbinātie. Vēl 80 cilvēki šogad ir guvuši smagas traumas darba vietā, bet pērn tādi bija 102.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!