Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 14. jūlijā, no pulksten 12.00 līdz 15.00 Likteņdārzā, Koknesē, norisināsies Sajūtu jeb Ģimenes diena, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Lielie un mazie pasākuma apmeklētāji varēs apgūt burbuļu pūšanas prasmes kopā ar "Mārtiņa burbuļiem", iet ekspedīcijā "Izzini Likteņdārzu", zīmēt savu Likteņdārza pastmarku, supot pa Daugavu, iepazīt disku golfu un vienkārši labi pavadīsim laiku kopā ar ģimeni un draugiem.

"Sajūtu (Ģimenes) diena ir īpašs laiks ko nesteidzīgi kopā ar ģimeni pavadīt skaistajā Likteņdārza ainavā – izjust vēja plūsmu, saules vilinošo siltumu, Daugavas ūdeņu mierīgo ritumu, ieklausīties dabā un būt kopā ar sev tuvajiem cilvēkiem radošā un pozitīvā gaisotnē, izglītojošās un jautrās nodarbēs," raksta pasākuma rīkotāji pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Sākot no pulksten 12.00 radoši izglītojošajā bērnu laukumā notiks burbuļu pūšanas prasmju apgūšana ar "Mārtiņa burbuļiem", ko vadīs Zane Mošenkova. Pasākuma dalībnieki varēs mācīties pūst, laist pa vējam un citos veidos radīt gan super lielus, gan daudz mazus ziepju burbuļus.

Turpat līdzās notiks arī pastmarkas zīmēšanas meistarklase "Uzzīmē savu Likteņdārza pastmarku", ko vadīs Jānis Karalis. Bērniem un radoši noskaņotiem cilvēkiem būs iespēja izpaust savas idejas par to, kādai jāizskatās Likteņdārza pastmarkai. Labākā darba autors saņems balvu.

Tie, kuri vēlēsies iepazīt visu Likteņdārza teritoriju, varēs draugu vai ģimenes komandā piedalīties "Piedzīvojumu ekspedīcijā", kuru arī vadīs Jānis Karalis. Atrakcijas dalībniekiem būs nepieciešams piemērots apģērbs un gatavība aktīvākai nodarbei, jo sekojot norādēm un sniegtajiem attēliem vai simboliem būs jāiziet 12 punktu maršruts un jāatrisina uzdevumi, savācot visus "puzles" gabaliņus.

Savukārt laivu piestātnē pretim baznīcai būs iespējams iemācīties supot – airējot braukt ar platu un stabilu sērfa dēli pa ūdens virsmu. Dalībniekiem būs pieejams arī nepieciešamais drošības inventārs. Pirmo reizi Likteņdārzā būs iespēja iemācīties spēlēt arī disku golfu.

Visas nodarbības notiks vienlaicīgi dažādās Likteņdārza vietās, tā lai ikvienam būtu iespēja izbaudīt visas atrakcijas. Dalība pasākumā ir bezmaksas, bet ieeja Likteņdārzā – par ziedojumiem.

Likteņdārzs ir unikāla, par Latvijas tautas ziedojumiem veidota piemiņas vieta un simbols Latvijas tautas izaugsmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!