Foto: Publicitātes foto
17. jūlijā savā "Electric Summer" turnejā Siguldas Pilsdrupu estrādē viesosies visu laiku populārākā Norvēģijas grupa "A-ha". Koncertā kā īpašie viesi piedalīsies pašmāju elektro-niskās mūzikas pionieri "Zodiac", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Positivus Music" un "FBI".

Kā informē koncerta organizatori, pašlaik "Biļešu servisa" tīklā pieejamas pēdējās biļetes uz koncertu, to cena – sākot no 39 eiro.

Norvēģu grupa "A-ha" ir savas valsts visu laiku sekmīgākā apvienība, kas kopš dibināšanas 1982. gadā ir pārdevusi vairāk nekā 55 miljonus savu ierakstu kopiju, kā arī sniegusi tūkstošiem koncertu, kas regulāri grupai palīdzējis iekļūt gada pelnošāko koncertgrupu sarakstos. 2010. gadā, pēc ilgstošas koncerttūres, norvēģi paziņoja par savas karjeras beigām, taču vēlme muzicēt un atkal satikties ar klausītājiem izrādījās tik spēcīga, ka mūziķi jau 2015. gadā izlēma atgriezties ar jaunu materiālu.

Pērn vasaras saulgriežu laikā "A-ha" piekrita MTV aicinājumam un pavisam nelielā koncertzālē uz vientuļas salas pie Norvēģijas rietumkrasta sniedza akustisko koncertu vien 250 klausītājiem.

"Summer Solstice" ieraksts vēlāk tika izdots albuma formātā, kļūstot par septīto grupas ierakstu, kas sasniedzis Lielbritānijas pārdotāko Top 10, turklāt saņēmis arī ļoti augstus kritiķu vērtējumus.
"Pēkšņi mēs atkal esam grupa, pēkšņi mēs apzināmies, kāpēc mēs esam kopā, turklāt saprotamies tā, kā nekad iepriekš," iepriekš pavisam svaigā albuma tapšanu komentēja grupas vokālists Mortens Harkets.

2018. gada "A-ha" ar "Summer Solstice" turnejas koncertiem šovasar priecē savus fanus visā pasaulē, jūnijā iesākot tos Lielbritānijā, kam seko koncerti Eiropā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Latīņamerikā. Kā pirmie tika izsludināti vairāki koncerti Norvēģijā, kas gandrīz acumirklī tika izpārdoti – jāatzīmē, ka šī būs pirmā reize, kad "A-ha" koncertos lielākie hiti skanēs arī akustiskā formātā, tomēr šis koncepts nebūs noteicošais, līdz ar to nav bažu, ka varētu pietrūkt norvēģu grupai tik raksturīgās enerģētiski uzlādētās dinamikas. "Electric Summer" uz pilnu jaudu, zināmas dziesmas un jauns skanējums – šī vasara sagādās ne tikai nebijušus mirkļus pašiem mūziķiem, bet būs pārsteigums arī grupas ilggadējiem faniem. Turklāt Siguldas Pilsdrupu estrāde kā koncerta vieta Latvijā nav izvēlēta nejauši – turnejas koncerti tiek veidoti tā, lai vislabāk būtu izbaudāmi brīvdabā.

Kā īpašie viesi koncertā uzstāsies Jāņa Lūsēna vadītā grupa "Zodiac", kuras 1980. gada ieraksts "Disco Alliance" kļuva par pirmo mūzikas albumu visā PSRS, kas ar savu mūsdienīgumu un trāpīgajām melodijām bija līdzvērtīgs Rietumu popmūzikas hitiem, piedzīvojot rekordlielu tirāžu, jo tika pārdotas vairāk nekā 20 miljoni plates. Pēc pašķiršanās deviņdesmitajos gados, grupa ir atsākusi uzstāties, savos koncertos izpildot visus lielākos "Zodiac" hitus.

Pēdējās biļetes uz "A-ha" koncertu "Electric Summer" Siguldas pilsdrupu estrādē joprojām pieejamas "Biļešu serviss" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!