Foto: LETA
Latvijā ir aizsācies karstuma vilnis, kad dienas laikā gaisa temperatūra paaugstinās virs +27 grādiem pēc Celsija, liecina jaunākais Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums.

Aktuālā informācija liecinot, ka karstuma vilnis varētu turpināties visu nedēļu, naktīs temperatūrai pazeminoties tikai līdz +15...+20 grādiem, bet dienas laikā teritorijas lielākajā daļā sasniedzot +27...+30 grādus.

Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijā laika apstākļus turpinās noteikt plaša ciklona ziemeļu, ziemeļrietumu mala, līdz ar to virs Latvijas saglabāsies ļoti silta gaisa masa. Visu nedēļu būs vasarīgi silts, daudzviet pat karsts laiks, gaisa temperatūrai dienā paaugstinoties līdz pat +29...+30 grādiem.

Arī naktis būs ļoti siltas - termometra stabiņam nenoslīdot zemāk par +17...+20 grādu atzīmi. Rīgā un arī citviet Latvijā tiks novērotas tropiskās naktis - kad gaisa temperatūra naktī nebūs zemāka par +20 grādiem.

Tuvāk nedēļas vidum teritorijas lielākajā daļā gaidāms pērkona negaiss, ko pavadīs brāzmains vējš un krusa, neskatoties uz to, gaisa temperatūra visā valsts teritorijā saglabāsies augsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!