Foto: Publicitātes foto
Latvijas slēpotājs Raimo Vīgants sestdien Madonā izcīnīja uzvaru arī Pasaules kausa (PK) posma rollerslēpošanā masu starta distancē junioriem.

Jau vēstīts, ka Vīgants piektdien junioru sacensībās bija ātrākais arī 200 metru sprintā, dalībniekiem slēpojot pret kalnu.

Savukārt sestdien viņš palika nepārspēts 20 kilometru distancē brīvajā stilā ar masu startu.

Vīgants Madonas pilsētas ielās ierīkotajā trasē finišēja pēc 39 minūtēm un 26 sekundēm, par sekundi pārspējot itāli Andželo Butironi, kamēr vēl trīs sekundes mājiniekam zaudēja Aleksandrs Grigorjevs no Krievijas.

Tikmēr Niks Saulītis palika 12., bet Ilvars Bisenieks 18. vietā 19 dalībnieku konkurencē.

Juniorēm 15 kilometros brīvajā stilā ar masu startu uzvarēja zviedriete Mūa Hansone, bet latvietes nestartēja.

Savukārt vīriešiem 20 kilometros 15. vietu 23 dalībnieku konkurencē ieņēma Latvijas labākais slēpotājs Indulis Bikše, kurš uzvarētājam Viktoram Gustafsonam no Zviedrijas zaudēja divas minūtes un 13,8 sekundes. Gustafsons finišēja pēc 37 minūtēm un 17,2 sekundēm.

Tikmēr dāmām 15 kilometros ātrākā bija Alena Prohāzkova no Slovākijas, kura distanci veica 36 minūtēs un 12,2 sekundēs. Viņai trīs minūtes un 42,6 sekundes zaudēja Kitija Auziņa, ieņemot 14.vietu, kamēr Inga Paškovska un Paula Bergfelde bija attiecīgi 17. un 18. vietā starp 20 dalībniecēm.

Madonā Pasaules kausa posms rollerslēpošanā notiek ceturto gadu pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka piektdien sportisti sacentās 200 metru sprintā pret kalnu, kur junioriem labākais bija Vīgants, kurš jau kvalifikācijā uzrādīja labāko laiku, bet pēc tam aizkļuva līdz finālam, kurā arī palika nepārspēts.

Viņš finālā aiz sevis atstāja Aleksandru Grigorjevu no Krievijas, bet trešo vietu ieņēma Jūhans Ekbergs no Zviedrijas.

Vīgants atkārtoja 2015. gadā gūto panākumu, kad Madonā arī uzvarēja sprinta distancē.

Tikmēr piektais palika Niks Saulītis, kurš apstājās pusfinālā, savukārt Ilvars Bisenieks un Reinis Matīss Upens ieņēma attiecīgi 14. un 15. vietu, bet Uvis Akementiņš un Jānis Rams sacensības noslēdza jau pēc kvalifikācijas, paliekot 17. un 20. vietā 21 dalībnieka konkurencē.

Tikmēr juniorēm Ilona Upena palika pēdējā - devītā, bet uzvarēja norvēģiete Jūlija Henriete Arnešena.

Savukārt vīriešu konkurencē no Latvijas startēja tikai Artūrs Brants, kurš sacensības noslēdza 13. vietā, apstājoties ceturtdaļfinālā, kamēr uzvaru guva Emanuele Bekis no Itālijas.

Visbeidzot dāmām 11. vietā ierindojās Kitija Auziņa, Paula Bergfelde palika 18., bet Annija Keita Sabule pēdējā - 20. vietā. Uzvarēja Liza Bolcana no Itālijas.

Jau vēstīts, ka Madonā startē arī 2006. gada Turīnas olimpisko spēļu čempions distanču slēpošanā Jevgeņijs Dementjevs no Krievijas, kurš sprintā ieņēma 18. vietu, izslēgšanas cīņām nekvalificējoties, bet masu startā krievs palika devītais. Dementjevs olimpiskajās spēlēs Turīnā triumfēja iedzīšanā un guva arī sudrabu 50 kilometru brīvā stila sacensībās.

Tāpat 35 gadus vecais krievs guvis medaļas pasaules čempionātos, bet 2009. gadā viņš tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, pēcāk gan atgriežoties sacensību apritē.

Pasaules kausa posms risināsies līdz svētdienai, kad sacensības noslēgsies ar sacensībām klasiskajā stilā.

Sacensībām pieteikušies vairāk nekā 80 sportisti no desmit valstīm, ieskaitot tādas distanču slēpošanas lielvalstis kā Norvēģija, Zviedrija, Krievija un Itālija.

Madonā notiek šīs sezonas Pasaules kausa otrais posms.

Pērn Vīgants izcīnīja otro vietu Pasaules kausa junioriem sezonas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!