Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche" modernizējusi kompakto apvidus automobili "Macan". Kopš tā ražošanas uzsākšanas 2014. gadā "Macan" ir guvis lielus panākumus, un tagad ir uzlabota tā konstrukcija, ērtums, savienojamība un braukšanas dinamika.

Jaunais "Macan" paliek uzticīgs "Porsche" veidolam ar LED pakaļējo gabarītgaismas joslu. LED tehnoloģija ir izmantota arī standarta komplektācijas priekšējos lukturos.

Spilgtākie jauninājumi automobiļa salonā ir jaunās "Porsche" komunikācijas sistēmas (PCM) 11 collu skārienekrāns, pārveidotās un pārvietotās ventilācijas atveres un "GT" sportiskais stūresrats, kas pazīstams no "911".

PCM nodrošina piekļuvi jaunām digitālajām funkcijām, piemēram, balss vadībai un tiešsaistes navigācijas sistēmai, kas ietverta standarta aprīkojumā. Automobiļa komforta iekārtu klāsts arī ir papildināts, iekļaujot satiksmes sastrēgumu palīgsistēmu, jonizatoru un apsildāmu vējstiklu.

Papildaprīkojuma "Sports Chrono" pakotnē "Macan" stūresratā ir uzstādīts režīmu slēdzis un poga "Sport Response". "Porsche" ir paplašinājis komforta papildaprīkojuma iespēju sarakstu ar apsildāmu vējstiklu un jonizatoru, lai uzlabotu gaisa kvalitāti salonā.

Jaunā satiksmes sastrēgumu palīgsistēma, kas ietver adaptīvo kruīzkontroli, nodrošina komfortablāku un mazāk saspringtu braukšanu ar ātrumu līdz 60 km/h. Sistēmā ne vien ir daļēji automatizēta paātrināšana un bremzēšana, bet tā arī palīdz stūrēt satiksmes sastrēgumos vai lēnā kustībā.

Lai gan SUV segmentam neraksturīgi, "Macan" joprojām ir jauktas riepas ar atšķirīgu platumu uz priekšējās un pakaļējās ass. Tāpat kā "Porsche" sporta automobiļiem, šāds izkārtojums ļauj autovadītājam braukšanas dinamikas nodrošināšanai pilnīgi izmantot pilnpiedziņas "Porsche" vilces pārvaldības sistēmu (PTM). Jaunizstrādātās riepas ar uzlabotiem veiktspējas raksturlielumiem nodrošina vēl labāku sānisko dinamiku, lai palielinātu braukšanas prieku, savukārt jaunie 20 un 21 collas diski piedāvā lielākas iespējas individualizēt izskatu.

Kopš 2014. gada "Porsche" ir piegādājis vairāk nekā 350 tūkstošus šī modeļa automobiļu. Ar vairāk nekā 100 tūkstošiem piegāžu līdz šim modelis ir sevišķi populārs Ķīnas tirgū, kur "Porsche" iepazīstināja ar pārveidoto kompakto SUV. Šanhajā prezentētais modelis tiks piedāvāts tikai Ķīnas tirgū. Citi modeļi un tirgi sekos šī gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!