Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdienas, 4. augusta, vakarā vairāki Ventspils iedzīvotāji virs jūras fiksējuši nelielus "tornado" jeb ūdensstabus. Portāla "Delfi" lasītāja Elīna dalījusies ar savām uzņemtajām fotogrāfijām.

"4. augustā ap pusdienas laiku uz Ventspils Dienvidu mola bija redzama virpuļa veidošanās. Tas savu spēku zaudēja, saskaroties ar ūdeni. Tajā pašā vakarā Ventspils pilsētas svinību laikā tika novēroti arī iespaidīgi negaisa mākoņi," klāsta sieviete.

Mākoņus pēc pilsētas svētkiem Ventspilī izdevies iemūžināt arī Raivo.

Jau vēstīts, ka Ventspilī virs jūras vairāki aculiecinieki novērojuši veidojumus, kas līdzinās "tornado". Sinoptiķi skaidroja, ka tie ir ūdensstabi, kas kļūt redzami, kondensējoties gaisā esošajam ūdens tvaikam.

Tā kā ūdens Baltijas jūrā ir ļoti silts, šomēnes Latvijas piekrastē vērojams lielāks skaits ūdensstabu nekā citos gados. Pēdējā diennaktī ziņas par virpuļvēja radītiem stabiem virs jūras saņemtas gan no Ventspils, gan Jūrkalnes, gan Ainažiem

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!