Foto: Picjumbo

Mobilo sakaru operators "Tele2" saviem klientiem, kuri nedēļas nogalē, 3. un 4. augustā, visabonēšanā ārvalstīs bojājuma dēļ ilgstoši piedzīvoja sakaru traucējumus, izmaksās kompensāciju vairāk nekā 600 000 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā. Kompensācijas tiks piešķirtas ne vien tiem klientiem, kuri šajā laika periodā atradās ārzemēs, bet gan visiem "Tele2" klientiem.

Ikvienam pēcapmaksas klientam, kurš 3.-4. augustā atradās ārpus Latvijas un nevarēja izmantot mobilos pakalpojumus, netiks ieturēta abonēšanas maksa par augustu, savukārt priekšapmaksas klientiem kartes bilance tiks papildināta par 10 eiro.

Gan pēcapmaksas, gan priekšapmaksas klientiem tiks atlīdzināti visi izdevumi, kas saistīti ar viesabonēšanas izmaksām periodā no 1. līdz 5. augustam ieskaitot. Papildus jau minētajai kompensācijai, pēcapmaksas klientiem, kuri atradās ārzemēs, tiks piešķirti 100 GB, kurus varēs izmantot līdz 2018. gada 30. septembrim.

Visiem pārējiem pēcapmaksas klientiem "Tele2" dāvinās 20 GB mobilo datu, kas būs derīgi līdz 2018. gada augusta beigām.

"Arī tie klienti, kuri pagājušajā nedēļas nogalē palika Latvijā, tika netieši ietekmēti, jo nevarēja sazvanīt tuviniekus vai kolēģus. Līdz ar to, vēlamies kompensēt radušās neērtības visiem pēcapmaksas klientiem, kuri lieto mūsu pakalpojumus. Mēs patiesi atvainojamies par traucējumiem viesabonēšanā un centīsimies nodrošināt, ka nākotnē šādi bojājumi neatkārtosies," komentējis "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Par kompensāciju saņemšanu "Tele2" informēs ar SMS palīdzību šīs nedēļas laikā. Ja gadījumā Jūs neesat saņēmuši īsziņu, taču laika periodā no 3. līdz 5. augustam esat bijuši ārzemēs, lūgums sazināties ar "Tele2" klientu atbalsta dienestu - zvaniem, atrodoties Latvijā, tālruni 1600, savukārt zvaniem no ārzemēm tālr. +37129560600.

Traucējumi viesabonēšanā radās 3. augustā, "Tele2 AB" grupas Zviedrijas partnerim veicot sistēmu tehnisko uzlabošanu. Tas uz laiku ierobežoja iespēju "Tele2" klientiem veikt zvanus un sūtīt SMS no un uz ārzemēm. Bojājums bija ļoti sarežģīts, un viesabonēšanas darbību pilnībā izdevās atjaunot 4. augustā pulksten 19.

"Tele2" ir daļa no "Tele2 AB" grupas, kas ir viens no straujāk augušajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Eiropā. "Tele2 AB" grupai ir 17 miljoni klientu astoņās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!