Foto: DELFI

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir izpildījis Saeimas doto uzdevumu un sagatavojis ziņojumu par elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes (OIK) ieviešanas hronoloģiju un atbildīgajām personām.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Kučinskis pastāstīja, ka minētais ziņojums jau trešdien tiks nosūtīts parlamentam, turklāt viņš ar to plāno iepazīstināt arī prokuratūru. "Protams, kad visu saliek kopā, tā pagātne nudien vienam otram nav rožaina. Es domāju, ka, pilnīgi droši, paralēli Saeimai es šo izpētes dokumentu atdošu arī prokuratūrai, jo mēs tā nevaram atstāt pagātni," pauda Ministru prezidents.

Viņš uzsvēra, ka par spīti oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām šī valdība vēl centīsies izdarīt maksimāli daudz, lai risinātu samilzušo OIK problēmu. Premjers arī galvoja, ka viņa ministri necenšas piesegt nevienu par OIK ieviešanu atbildīgo personu.

Kučinskis domā, ka Saeimas uzdevumā sagatavotā ziņojuma izpēte prokuratūrai būs nopietns un laikietilpīgs darbs, kas noteikti aizņems vairāk par mēnesi.

Kā ziņots, Saeima 20. jūnijā uzdeva Ministru prezidentam mēneša laikā iesniegt parlamentā ziņojumu arī par OIK ieviešanas atbildīgajām personām. Attiecīgu lēmumprojektu Saeimā bija iesnieguši Latvijas Reģionu apvienību pārstāvošie deputāti Edvards Smiltēns, Nellija Kleinberga, Silvija Šimfa, Juris Viļums, Inga Bite, Mārtiņš Šics, Arvīds Platpers, Varis Krūmiņš, Jānis Ruks un Rihards Melgailis.

Saeima Kučinskim uzdeva ziņojumā ietvert pārskatu par OIK ieviešanas hronoloģiju kopš 2007. gada, norādot gan to, kādi lēmumi un kurā laikā tika pieņemti, gan konkrētas personas, kas šos lēmumus pieņēmušas. Premjeram tika uzdots norādīt arī tās personas, kuras parakstījušas uzņēmumiem izsniegtās atļaujas pārdot saražoto elektroenerģiju obligātajā iepirkumā.

Koalīciju veidojošās partijas vienojušās tuvāko trīs gadu laikā atteikties no OIK maksājuma. Koalīcijas diskusijas par šo jautājumu turpināsies pirmdien, 13. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!