Foto: Publicitātes attēli

Piektdien, 10. augustā, pulksten 17, Rīgas Motormuzeja Bauskas filiālē tiks atklāta vēsturisku fotogrāfiju izstāde "Ceļš ap Bausku 100 gados 100 bildēs".

Izstādē būs skatāmas 100 vēsturiskas un daudzveidīgas Bauskas apkārtnes un tās iedzīvotāju fotogrāfijas, kas tapušas simts gadu gaitā, sākot ar Latvijas brīvvalsts laikiem, ietverot padomju laikus, līdz pat 2018. gadam, kad atzīmējam savas valsts simtgadi.

Fotogrāfijas atspoguļo apkārtnes raksturīgākos vaibstus no Bauskas, Mežotnes, Iecavas, Pāces, Skaistkalnes, Saulaines un citām vietām. Atbilstoši motormuzeja tematikai, vēsturiskajos foto materiālos redzami arī senie spēkrati, kādi braukājuši pa Bauskas ceļiem simts gadu garumā. Fotogrāfijas ir atmiņas no šīs puses iedzīvotāju albumiem un sirdīm, tādēļ izstāde piedāvā iespēju gremdēties atmiņās – kas un kā ir bijis, kā arī iejusties vēstures laika griežos.

Īpašu paldies par atsaucību un palīdzību izstādes tapšanā Bauskas Motormuzejs izsaka Bauskas Muzejam un tā galvenajai krājuma glabātājai Ilvai Strautzelei, kolekcionāram Aivaram Eikenam un Aivim Leitlantam, fotogrāfam Ģirtam Donerblicam, kā arī tiem, kas dalījās ar fotogrāfijām no personīgajiem arhīviem: Mārim Bērziņam, Elvai Jēkabsonei, Ziedonim Vismanim, Dzintrai un Kārlim Dūmiņiem.

Izstāde atvērta no 2018.gada 10.augusta līdz 2019.gada 31.martam. Muzejs atvērts katru dienu no pulksten 10 līdz 18.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!