Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Dienvidkorejas kompānija "Samsung Electronics" ceturtdien Ņujorkā prezentēja savu jaunāko viedtālruņu flagmani "Galaxy Note 9". Latvijā prezentācijas videotiešraidi noskatīties un tūlīt pēc tam pašiem izmēģināt "Samsung" jaunākos produktus bija iespēja "Pullman" viesnīcas terasē Rīgā.

"Samsung Galaxy Note 9" būtībā ir līdzšinējā "Note 8" modeļa evolūcija ar pavasarī "Galaxy S9" un "S9+" modeļos prezentētajiem jauninājumiem. Jaunajā "Note 9" viedtālrunī "Samsung" īpaši parūpējies par uzlabojumiem "S Pen" irbulim un aizmugurējai fotokamerai, kurai tagad pievienoti arī mākslīgā intelekta algoritmi.

""Note" sērijas viedtālruņi ir izstrādāti tiem cilvēkiem, kam saspringtā un aizņemtā ikdienā nepieciešama funkcionāla, jaudīga un inteliģenta ierīce," stāsta "Samsung Electronics Baltics" telekomunikāciju vadītājs Māris Ķikāns. ""Note" lietotāji ir lojālākie "Samsung" klienti, kas jau apzinājuši un novērtē šīs sērijas telefonu funkcionalitāti. Uzlabotais "Galaxy Note 9" nav izņēmums, nodrošinot vēl lielāku jaudu un atmiņas ietilpību."

Lietotājam ir nepieciešams viedtālrunis, uz kuru var paļauties visas dienas garumā, izvairoties no baterijas nosēšanās, fotogrāfiju un video dzēšanas, lai palielinātu telefona atmiņu, vai apjomīgu failu un video pārlieku ilgas ielādes. Trīs galvenās Note9 funkcijas novērš visas iepriekš minētās neērtības.

"Note 9" ir aprīkots ar 4000 mAh akumulatoru, kas ir lielākā energoietilpība, kāda līdz šim redzēta "Galaxy" flagmaņu vidū. Tiesa, ar tik lielu bateriju savus viedtālruņus ne pirmo gadu aprīko viens no "Samsung" sīvākajiem konkurentiem "Huawei".

Tāpat "Galaxy Note 9" jau standartā ir pieejama 128 GB iebūvētā atmiņa un iespēja pievienot papildu 512 GB "microSD" atmiņas karti, sasniedzot pat 640GB lielu atmiņu. Atmiņas ietilpība ļauj saglabāt apjomīgus failus un lietotnes, izvairoties no to regulāras dzēšanas. Turklāt "Note 9" ir pirmais viedtālrunis, kas spēj nodrošināt arī viena terabaita ietilpību, ja klients izvēlas 512 GB modifikāciju un maksimālās ietilpības "microSD" karti.

Jaudīgais viedtālrunis aprīkots ar 10nm procesoru, tāpat kā pavasarī prezentētais "Galaxy S9" un "S9+", un atbalsta ātrāko interneta pieslēgumu, kāds tirgū pieejams (līdz 1,2 gigabitiem sekundē), lai ātri un efektīvi lejupielādētu vai straumētu video.

"S Pen" jeb viedais irbulis ir "Note" sērijas viedtālruņu galvenais palīgrīks, ko novērtējuši arī telefonu lietotāji. Tas sākotnēji tika paredzēts kā rīks rakstīšanai un zīmēšanai, bet tagad spēlē lielu lomu viedtālruņa ātrā un funkcionālā izmantošanā. Savienojot irbuli ar "Bluetooth", ar vienu klikšķi ir iespējams uzņemt pašportretus un grupu fotogrāfijas, prezentēt slaidus, apturēt un atskaņot video un daudz ko citu.

"Samsung" ievērojami uzlabojis kameras darbību un uzņemto fotoattēlu kvalitāti, balstoties uz šī brīža aktuālākajām nozares tehnoloģijām. Ar mākslīgo intelektu apveltītā "Note 9" kamera nosaka galvenos fotoattēla elementus, piemēram, tematiku un fonu, ko automātiski klasificē vienā no 20 kategorijām un attiecīgi apstrādā, piešķirot fotogrāfijai atbilstošāko krāsu toni. Tāpat viedtālrunis atklāj jaunu, vēl nebijušu fotoattēlu defektu noteikšanas funkciju, kas brīdina lietotāju fotogrāfijas uzņemšanas brīdī, ja bilde ir izplūdusi, vai kameras lēca aizsvīdusi, un iesaka uzņemt kadru atkārtoti. Viedtālruņa kamerai ir mainīgā diafragmas atvēruma objektīvs, kas pielāgojas gaismai, tāpat kā cilvēka acs.

Viedtālruņa 6,4 collu "Super AMOLED Infinity" displejs ir līdz šim lielākais "Note" sērijas ekrāns, kas nodrošina patiesi iespaidīgas multivides skatīšanās iespējas. To papildina AKG stereo skaļruņi ar "Dolby Atmos" audio skaņas apstrādes algoritmiem. "Note 9" sniedz iespēju spēlēt iemīļotākās videospēles, tostarp "Fortnite" un citas ekskluzīvas spēles. "YouTube" nosaucis šo viedtālruni par flagmani, kas lietotājam nodrošina video skatīšanos vislabākajā kvalitātē.

"Galaxy Note 9" ļauj viedtālruni izmantot gluži kā portatīvo datoru, izmantojot "Samsung DeX". Lietotāji var veidot prezentācijas, apstrādāt fotoattēlus vai skatīties iemīļotākās pārraides. Izmantojot HDMI adapteri, "Note 9" var savienot ar monitoru un lietot kā pilnīgi funkcionējošu otru ekrānu. Ar "S Pen" var viegli veikt piezīmes, skatoties video, atvērt vairākus logus vienlaicīgi vai pārvilkt saturu no vienas lietotnes uz citu.

Sākot ar 24. augustu, "Galaxy Note 9" viedtālruņi Baltijā būs pieejami pārdošanā pusnakts melnā ar pieskaņotu "S Pen" un okeāna zilā krāsā ar dzeltenu "S Pen". "Samsung Galaxy Note 9" rekomendētā cena mazumtirgotājiem ir 1009 eiro.

Jaunais viedpulkstenis "Samsung Galaxy Watch"

Līdz ar jaunā viedtālruņa iznākšanu "Samsung" ir papildinājis "Galaxy" ģimeni ar vēl vienu daudzpusīgu ierīci – "Galaxy Watch". Jaunais viedpulkstenis papildina "Galaxy" ekosistēmu ar noturīgāku bateriju, kas ļauj pulksteni lietot līdz pat 80 stundām, ūdens izturību (IP68 standarts; iztur līdz piecu atmosfēru spiedienu), labsajūtas un stresa mērītāju un personalizētu dizainu. Pulksteņi būs pieejami pusnakts melnā, sudraba un rožu zelta krāsās, kam klāt iespējams iegādāties plašu klāstu ar maināmām rokas siksniņām.

"Samsung Galaxy Watch" tirdzniecībā būs pieejami no 21. septembra un maksās nedaudz virs 300 eiro.

Viedais skaļrunis "Samsung Home" mums pagaidām ies secen

Vēl šajā prezentācijas pasākumā "Samsung" pirmo reizi prezentēja savu versiju par šobrīd jauno tirgus segmentu – viedo skaļruni. "Samsung" gadījumā tas izmanto savu "Bixby" balss asistentu un tirgū konkurēs ar "Google Home", "Amazon Echo" un "Apple HomePod".

Latvijas tirgū vismaz pagaidām šis produkts pagaidām nebūs pieejams. Prezentācijas pasākumā "Samsung" nepaziņoja arī to, kad tas būs pieejams citviet pasaulē un cik tas maksās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!