Foto: F64

Pa autoceļiem Aglonas virzienā turpina doties svētceļnieku grupas, un dažādos autoceļu maršrutos notiek intensīva gājēju kustība, tādēļ "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) aicina svētceļniekus un autovadītājus šajā ceļā būt vērīgiem un uzmanīgiem.

Tāpat LVC aicina gājējus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un parūpēties, lai būt redzami arī diennakts tumšajā laikā.

Tāpat jārēķinās, ka uz autoceļa Krāslava–Preiļi–Madona (P62) posmā no Bašķiem līdz Preiļiem ir seši luksoforu posmi. Tiem, kuri dodas no Rīgas uz Aglonu vai otrādi, LVC iesaka izmantot Daugavpils šoseju (A6), autoceļu Višķi–Nīcgale (P64) un Rēzeknes–Daugavpils ceļu (A13);

Ceļu būvdarbi turpinās visos Latvijas reģionos. Ka norāda LVC, to vietās svarīgi ievērot satiksmes organizāciju, pagaidu luksoforu signālus un satiksmes regulētāju norādes, lai satiksme caur būvobjektiem noritētu raiti un nerastos sastrēgumi, jo atsevišķos būvobjektos transportlīdzekļiem nav iespējams samainīties vietām. Neievērojot satiksmes ierobežojumus, var izraisīt pamatīgus sastrēgumus un apgrūtināt braukšanu sev un citiem satiksmes dalībniekiem.

Pierīgā turpinās būvdarbi uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne) Saulkalnes pusē. Tur ieviesti satiksmes ierobežojumi un satiksme ir stipri palēnināta. Gan tranzīta transportam, gan vietējiem iedzīvotājiem iesakām izvēlēties apbraucamos ceļus. Remontdarbus uz Rīgas apvedceļa A4 iespējams izbraukt pusstundā. Ceļa Ulbroka–Ogre (P5) krustojumā ar Rīgas apvedceļu drīkst braukt tikai taisni, nogriešanās uz apvedceļu ir aizliegta. Apvedceļa remontposmā ir trīs luksoforu posmi, nepieciešamības gadījumā satiksmi organizē regulētāji. Savukārt uz tilta pār Mazo Juglu ir platuma ierobežojums – 3,5 metru.

Pierīgā ar remontposma satiksmes ierobežojumiem jārēķinās arī uz šosejas Tīnūži–Koknese (P80) no Tīnūžiem līdz pagriezienam uz Kranciema karjeru, posms izbraucams pusstundā.

Uz Daugavpils šosejas (A6) ceļa remontdarbiem notiek vairākos posmos. Rīgai tuvākie remontposmi ir šādi: no Ikšķiles līdz Ogrei, no Dzelmēm līdz Klidziņai, remontdarbi notiek arī uz tilta pār Aivieksti, un satiksme Daugavpils virzienā notiek pār tiltu, bet Rīgas virzienā tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem. Platuma ierobežojums uz tilta ir 3,5 metri, masas ierobežojums – 45 tonnas.

Plašākie remontdarbi ir uz reģionālā autoceļa Augšlīgatne–Skrīveri (P32) no Madlienas līdz Skrīveriem, kur ir 10 līdz 12 luksoforu posmi, un to izbraukšana prasa nepilnu pusotru stundu. Platuma ierobežojums tiltam pār Ogri ir trīs metri.

Uz reģionālā autoceļa Rēzekne–Gulbene (P36) remontdarbi un ceļš no Rēzeknes apvedceļa līdz Dricāniem prasa stundu, jo ir pieci luksoforu posmi un vēl trīs metru platuma ierobežojums posmā no Rēzeknes līdz Audriņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!