Šonedēļ Rīgā uz Valdeķu ielas piefiksēts kāds steidzīgs "Rīgas mikroautobusu satiksme" šoferis, kurš sastrēgumā stāvošos spēkratus apbrauca pa pretējo joslu, ziņo Grigorijs.

"Īsumā, sēžu normālā korķī, bet te pēkšņi spogulī pamanu no tālienes tuvojošās gaismas pa pretējo joslu. Tas taču "Rīgas satiksmes" mikriņš! Tas visus stāvošos apbrauca pa pretējo joslu un krustojumā piebrauca visiem priekšā, lai brauktu taisni," ziņo aculiecinieks.

Uzņēmuma "Rīgas mikroautobusu satiksme" sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Lazdiņa, komentējot aculiecinieka video, norāda, ka labājā pusē braukšanas joslas platums atļauj braukt automašinām divās rindās. Josla nav atdalīta ar vienu vai divām nepārtrauktām līnijām, kas aizliegtu veikt apdzīšanas vai apbraukšanas manevru.

"Šajā situācijā vadītājs neko nav pārkāpis. Minibuss kā sabiedriskā transporta līdzeklis apbrauc blakus stāvošo automašīnu rindu, lai iekļautos kustības grafikā un nogādātu pasažierus iecerētajā galamērķī laikus," akcentē Lazdiņa, piebilstot, ka līdzīga situācija novērojama arī Krišjāņa Valdemāra ielā Rīgā. Tur vienā joslā automašīnas brauc divās rindās, jo joslas platums to atļauj.

"Ceram, ka arī uz Valdeķu ielas nākotnē tiks ierīkota sabiedriskā transporta josla, lai sabiedriskais transports kursētu saskaņā ar kustības grafiku un sastrēgumi to neietekmētu," pauž Lazdiņa.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!