Foto: LETA
Piektdienas pusdienlaikā starptautiskajā lidostā "Rīga" reģistrēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +30 grādiem un dienvidu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 18 metriem sekundē.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem pilsētas centrā līdz plkst.12 gaisa temperatūra sasniedza +29 grādus un vēja ātrums brāzmās - 15 metru sekundē.

Vēja brāzmas līdz 15-17 metriem sekundē reģistrētas arī Dobelē, Jelgavā, Bauskā un Ainažos.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā pērkona negaisa laikā arī Pāvilostā vējš brāzmās pieņēmās spēkā līdz 17 metriem sekundē. Nokrišņu daudzums Pāvilostā īsā laikā sasniedza 27 milimetrus jeb aptuveni desmit dienu normu.

Dienas vidū pērkona negaiss Kurzemē ir norimis, vairs tikai vietām līst un nodārd pērkons. Kopš rīta Kurzemē reģistrēti teju septiņi tūkstoši zibens spērienu.

Saskaņā ar datiem no AS "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartes spēcīgais vējš piektdien radījis elektroapgādes traucējumus, plkst.12.30 valstī bija reģistrēti 363 avārijas atslēgumi elektrotīklā, visvairāk - Kurzemē un Sēlijā.

LVĢMC brīdina, ka dienā un vakarā Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām līdz 15-19 metriem sekundē un lokāli ar stipru lietu, iespējama arī krusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!