Foto: DELFI

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš sestdien darba vizītē dosies uz ASV, lai pārrunātu ASV un Latvijas bruņoto spēku turpmāko sadarbību, kā arī drošības un sadarbības aktualitātes, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Vizītes laikā Nacionālo bruņoto spēku komandieris apmeklēs arī Mičiganas Nacionālās gvardes ikgadējas apvienotās sauszemes un gaisa spēku militārās mācības "Northern Strike 2018", lai tiktos ar Latvijas karavīriem un zemessargiem un vērotu mācību norisi.

"Latvija ir vienīgā valsts, kuras karavīri un zemessargi ik gadu piedalās ASV organizētajās mācībās "Northern Strike" jau kopš to pirmsākumiem 2012. gadā. Mūs vieno kopīgas vērtības, pieredze un profesionalitāte. Pēc 25 konstruktīvas sadarbības piepildītiem gadiem, mēs joprojām atrodam jaunus sadarbības veidus, tādējādi būtiski palielinot bruņoto spēku operacionalitāti un kaujas spējas," gandarījumu par ilggadējo sadarbību pauž ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Jau ziņots, ka no 4. līdz 18. augustam Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi piedalīsies starptautiskajās mācībās "Northern Strike", kas norisināsies Mičiganā, ASV. Mācībās piedalās aptuveni 5000 karavīru no ASV, Latvijas, Bulgārijas, Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Polijas, Ungārijas un Vācijas.

Mācību mērķis ir uzturēt un pilnveidot vienību kaujas gatavību, tai skaitā veicot kaujas šaušanu un integrējot apvienoto uguns atbalstu sauszemes spēku vienību uzdevumu izpildē, kā arī uzlabot sadarbību starp sabiedroto spēkiem. "Northern Strike" norisināsies Alpenas Kaujas gatavības apmācības centrā un Greilingas poligonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!