Foto: Shutterstock
Svētdienas pēcpusdienā Talsos un Talsu novadā spēcīgā vēja un negaisa dēļ bija traucēta elektroapgāde, taču pulksten 17.17 traucējumi novērsti, informē AS "Sadales tīkls".

Pulksten 15:17 uzņēmums reģistrējis tehnoloģisku traucējumu vidējā sprieguma 20 kilovoltu elektrotīklā, ietekmējot elektroapgādi aptuveni 2500 klientu Talsos un Talsu novadā.

"Sadales tīkls" operatīvā izbraukumu brigāde bija sākusi bojājuma lokalizēšanu, lai visiem klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi pēc iespējas ātrāk.

Spēcīgā vēja ietekmē atsevišķos novados gaisvadu elektrolīnijās ir iegāzti koki un ieķērušies nolauztie koku zari, izraisot elektroapgādes traucējumus klientiem.

Svētdien pulksten 18.30 elektroapgādes traucējumi bija aptuveni 4 000 klientu visā Latvijā un lielākie elektrotīkla bojājumi reģistrēti Kandavas, Tukuma, Saldus, Jelgavas un Dagdas novadā.

Gadījumos, ja tiek traucēta elektroapgāde, iedzīvotāji tiek aicināti informēt AS "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404. Ja bojājums ir vidējā sprieguma elektrotīklā un klienti ir norādījuši savu mobilo tālruni vai e-pastu operatīvās informācijas saņemšanai, par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku klienti tiek informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību. Šādos gadījumos klientam pašam vairs nav jāsazinās ar "Sadales tīkls".

"Sadales tīkls" brīdina, ka negaisa un spēcīga vēja laikā var lūzt koki un to zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju drošību un dzīvību. Konstatējot bīstamu situāciju - elektrolīnijā iegāzts koks, vados ieķērušies koku zari vai elektrolīniju vadi ir pārrauti, notikuma vietai tuvoties nedrīkst, bet par notikušo nekavējoties jāziņo, zvanot uz "Sadales tīkls" diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!