Foto: granatkin.com

Talantīgais latviešu uzbrucējs Roberts Uldriķis svētdien guva divus vārtus Šveices superlīgas spēlē, kamēr viņa pārstāvētā "Sion" komanda viesos ar rezultātu 2:3 (1:2) piekāpās spēcīgajai "Basel" vienībai.

Pašlaik 20 gadus vecajam Uldriķim šī bija tikai ceturtā spēle Šveices augstākajā līgā, kurā viņš svētdien guva savus pirmos vārtus, turklāt atzīmēdamies divas reizes.

Uldriķis pirmo reizi maču sāka sākumsastāvā, bet "Sion" vienībai spēles ievads nebija sekmīgs, jo jau pirmajā minūtē pēc Albiana Ajeti sitiena no apmēram 11 metru atzīmes viesi nonāca iedzinējos ar 0:1. Mača 28.minūtē Fabians Freijs nonāca viens pret "Sion" vārtsargu un dubultoja "Basel" pārsvaru.

Kad līdz puslaika beigām bija palikušas piecas minūtes Uldriķis vienus vārtus atguva. Latvietis bija izveicīgāks par pretinieku aizsargu un "Basel" vārtu priekšā saņēma alžīriešu aizsarga Ajuba Abdellauji piespēli no kreisās malas, netraucēti raidot bumbu tīklā.

Otrajā puslaikā, spēles 56.minūtē, Uldriķis panāca izlīdzinājumu. Ar vēl vienu teicamu piespēli izceļoties Abdellauji, Uldriķis pie vārtu stūra uzņēma bumbu un ar galvu sita to mērķī. Pāris minūtes vēlāk viņam bija iespēja gūt savus trešos vārtus spēlē, taču pretinieku vārtsargs Jonass Omlins apturēja viņa raidījumu.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 18.minūtes, "Sion" vēlreiz nonāca iedzinējos, jo bumbu savos vārtos raidīja brazīliešu aizsargs Andrē Luiss Neicke. Mača 86.minūtē Uldriķis tika nomainīts, bet viņa komandas biedriem neizdevās atspēlēties, Sjonas vienībai ciešot zaudējumu ar rezultātu 2:3.

Tikmēr ceturto maču pēc kārtas rezervē palicis Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins, kura pārstāvētā "Zurich" komanda svētdien savā laukumā nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) "St.Gallen"

Turnīra kopvērtējumā šobrīd līdere ar četrām uzvarām četrās spēlēs un 12 punktiem ir Bernes "Young Boys", otro vietu ar septiņiem punktiem ieņem "St. Gallen" futbolisti, kuriem ar tikpat punktiem seko "Zurich" un "Basel" vienības, kamēr "Sion" ar sešiem punktiem ir piektā.

Uldriķis "Sion" klubam pievienojās jūlijā, tādējādi atstājot "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas līdervienību RFS. Latvietis ar Šveices klubu noslēdzis līgumu uz četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!