Foto: LETA
Rīgas Pieminekļu aģentūras (RPA) izsludināta konkursa rezultātā Rīgas Brāļu kapu restaurācijas darbus par 29 756 eiro turpinās uzņēmums SIA "Multi Heritage", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Saskaņā ar publicēto paziņojumu, "Multi Heritage" bija vienīgais uzņēmums, kas pieteicās konkursā.

RPA galvenais restaurācijas speciālists Ivo Graudums atzina, ka galvenokārt paredzēta Noslēdzošās sienas altāra atbalsta sienas attīrīšana un uz tās esošo veidolu atjaunošana, kā arī kapu lauka skulptūru aprūpes darbi. Kopumā darbiem RPA bija gatava atvēlēt 36 000 eiro.

"Tik lielus objektus kā Brāļu kapi ir jāuztur visu laiku, jo pieminekļu plāksnes nomelnē un apaug, tādēļ fragmentāri mēs aprūpes darbus veicam katru gadu," sacīja Graudums, norādot, ka pērn tika atjaunots kapu lauka skulptūru C sektors. Nākamgad, savukārt, paredzēta perimetrālās sienas apkope, centrālā kapu lauka posmu restaurēšana, kā arī citi darbi.

Kā liecina "firmas.lv" pieejamā informācija uzņēmums "Multi Heritage" dibināts 2015. gadā un pieder Andrim Bogdanovam. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 97 099 eiro, bet peļņa - 43 418 eiro.

Kā ziņots, RPA konkursu par Rīgas Brāļu kapu restaurāciju izsludināja 21. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!