Foto: LETA
"Riga" komanda svētdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 17.kārtas mačā viesos, atjaunotajā Daugavas stadionā, ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību.

Zīmīgi, ka "Riga" vārtsargs Roberts Ozols aizvadījis jau septīto "sauso" virslīgas spēli pēc kārtas. Līdz ar uzvaru "Riga" kopvērtējumā nonākusi trīs punktu attālumā no līderes RFS, kurai gan vēl pirmdien būs mačs ar "Jelgavu".

Mača rezultātu jau 11.minūtē atklāja "Riga" aizsargs Vladislavs Gabovs, kurš pēc Tomislava Šariča piespēles pretinieku soda laukumā apmānīja vairākus "Metta"/LU futbolistus un raidīja bumbu tīklā. Turpinājumā spēle izlīdzinājās, bet 34.minūtē uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru izpildīja "Riga" uzbrucējs Darko Lemajičs, "Metta"/LU vārtsargam Dāvim Ošam atvairot serba raidījumu.

Astoņas minūtes vēlāk "studenti" par vēl vienu pārkāpumu tika sodīti ar "pendeli" - šoreiz Ošs bija bezspēcīgs brazīlieša Tjagu Primānu priekšā. Otrā puslaika sākumā "Metta"/LU treneris Andris Riherts veica uzreiz divas maiņas, taču rezultātu tas nedeva. Lai gan mājiniekiem izdevās parādīt sīvu pretestību "Riga" komandai, tomēr vārti netika gūti, viesiem svinot uzvaru ar 2:0.

Iepriekšējos šo komandu savstarpējos dueļos šosezon "Riga" izcīnījusi minimālas uzvaras ar 1:0, turklāt šīs vienības savstarpēju maču aizvadīs arī Latvijas kausa pusfinālā. "Metta"/LU tik tālu aizcīnījusies pirmo reizi vēsturē.

"Riga" gan šobrīd atrodas uz pacēluma viļņa, jo tā vietējos turnīros ir guvusi jau deviņas uzvaras pēc kārtas, pēdējā laikā piedzīvojot tikai neveiksmi UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā pret pazīstamo Bulgārijas klubu Sofijas CSKA.

Tāpat rīdzinieki šovasar ir papildinājušies ar tādiem pazīstamiem Latvijas futbolistiem kā Deniss Rakels, Vladislavs Gabovs un Ivans Lukjanovs.

Tikmēr "Metta"/LU pēdējos mačos demonstrē sev netipisku rezultativitāti, jo iepriekšējās divās spēlēs, ņemot vērā arī kausa izcīņu, iesisti seši vārti. Ļoti intriģējoša cīņa tika aizvadīta iepriekšējā virslīgas kārtā, kad "Metta"/LU nenosargāja 3:1 pārsvaru pret valsts čempioni Jūrmalas "Spartaks" un cieta zaudējumu ar 3:4. Visus trīs vārtus rīdziniekiem gan guva Vladislavs Fjodorovs.

Virslīgas 17.kārta turpināsies pirmdien, kad Kurzemes derbijā "Ventspils" uzņems "Liepāja"/"Mogo" futbolistus, bet RFS savā laukumā spēkosies ar "Jelgavu". Tikmēr vēl viena šīs kārtas spēle starp "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Spartaku" pārcelta uz 3.oktobri.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 37 punktiem 15 spēlēs joprojām ir RFS, tai ar 34 punktiem 16 mačos seko "Riga", kamēr 31 punkts ir "Ventspilij". Aiz labāko trijnieka ar 29 punktiem ir "Spartaks", bet par punktu atpaliek "Liepāja"/"Mogo", kam ir 14 spēles.

Savukārt 14 punktus iekrājusi "Jelgava", četri punkti ir "Metta"/LU vienībai, bet divi - "Valmiera Glass"/ViA futbolistiem.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!