Foto: Shutterstock

Medikamentu tirgotājs AS "Sentor Farm aptiekas" pērn strādāja ar 137,672 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka 14,2 reizes un bija 234 937 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā minēts, ka pērn kompānija turpināja uzlabot farmaceitiskās apkalpošanas kultūras un pakalpojuma kvalitāti un pilnveidoja daudzveidīgas informācijas tehnoloģiju izmantošanu. Tāpat pērn kompānija ieguldīja līdzekļus savu aptieku biznesa sistēmu un e-veselības prasību pilnīgai salāgošanai. Vienlaikus kompānija realizēja vairākus citus ar informāciju tehnoloģiju (IT) saistītus projektus farmaceitiskās aprūpes pakalpojumu kvalitātes un efektivitātes atbalstam.

Tostarp pērn darbu sāka kompānijas interneta aptieka "E-menessaptieka.lv", kurā pieejami vairāk nekā 500 bezrecepšu medikamenti, aptuveni 1000 uztura bagātinātāji un 1500 kosmētikas un higiēnas preču, kā arī tējas, medicīnas ierīces un diētiskā pārtika. Kopējais preču sortiments sasniedz 4000 pozīciju un nepārtraukti tiek atjaunots. "Sentor Farm aptiekas" ieguldīja vairāk nekā 10 000 eiro, lai nodrošinātu "Mēness aptiekās" bezrecepšu zāļu anotāciju izdruku arī angļu un krievu valodā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānijas astoņas aptiekas tika atjaunotas un labiekārtotas, sešās paplašināja tirdzniecības zāles un mainīja mēbeles, savukārt sešas kompānijas aptiekas tika pārvietotas uz jaunām telpām. Kompānijai pievienojās desmit jaunas aptiekas.

Nākotnē "Sentor Farm aptiekas" vadība plāno papildināt "E-menessaptieka.lv" sortimentu, kā arī sākt piegādes ar kurjeru uz klienta dzīvesvietu vai darbavietu. Tāpat plāno turpināt ieguldīt resursus savu darbinieku profesionālajā izaugsmē, radot arvien jaunus risinājumus aptieku pakalpojumu klāsta pilnveidošanai. "Sentor Farm aptiekas" attīstīs farmaceitiskās aprūpes kvalitāti.

Kompānija reģistrēta 2003. gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 199 000 eiro.

2016. gadā "Sentor Farm aptiekas" strādāja ar 124,114 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 20,2% vairāk nekā 2015. gadā, bet peļņa pieauga par 18,4% un bija 3,338 miljoni eiro.

"Sentor Farm aptiekas" ir aptiekas "Mēness aptieka" zīmola īpašniece. Kompānijas pamatdarbība ir farmaceitisko izstrādājumu, kā arī medicīnas un ortopēdisko preču mazumtirdzniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!