Foto: F64

Sestdien, 18. augustā, daudzdzīvokļu ēkas ugunsgrēkā Preiļos cietis viens cilvēks, bet vēl sešas personas no nama evakuētas, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD par ugunsgrēku pulksten 16.19 informēja automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Dzīvokļu ēkās pirmajā stāvā 70 kvadrātmetru platībā dega saldējuma iekārta un griesti.

No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva mediķiem. No telpām VUGD evakuēja vēl sešus cilvēkus, bet pulksten 17.46 ugunsnelaimi likvidēja.

Savukārt naktī uz pirmdienu, 20. augustu, Preiļos ugunsgrēks 35 kvadrātmetru platībā izcēlās šķūnī. Izsaukumu VUGD saņēma pulksten 1.22, bet liesmas likvidēja pulksten 5.41. Veicot dzēšanas darbus cietis viens glābējs.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji – glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, koki, krūmi, kūdra, meža zemsedze, labības rugāji, žogs, riepas, siena ruļļi traktora piekabē, divas vieglās automašīnas, labības kombains, pārvietojamas pirts siena, dzīvokļa logs un nojume, šķūnis, saimniecības ēka, divas dārza mājas un sešos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Svētdien, 19. augustā, ap pusnakti VUGD devās uz Balvu novada Lazdulejas pagastu, kur mežā apmaldījās cilvēks. Izmantojot automašīnas skaņas un gaismas signālus cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji Pērnavas ielā Rīgā atbrīvoja elektrības kastē iesprūdušu kaķi, Augusta ielā Krāslavā notvēra dzīvojamās mājas pagalmā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā, bet Pļavu ielā Rēzeknē no koka nocēla kaķi.

Laika posmā no 18.augusta pulksten 6.30 līdz 20. augusta pulksten 6.30 VUGD saņēma 87 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu un 27 uz glābšanas darbiem, bet 22 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!