Foto: F64
Nedēļas nogalē gaidāms pārsvarā sauss un karsts laiks, taču nākamajā nedēļā aktivizēsies ciklons – bieži līs un dienas kļūs ievērojami vēsākas un vējainākas, vēsta jaunākā Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Piektdien un sestdien būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, taču diena būs karsta – maksimālā gaisa temperatūra centrālajos un dienvidu rajonos var sasniegt pat +27 grādus. Nakts un rīta pusē var veidoties migla, temperatūra būs +10...+15 grādu robežās.

Svētdien un pirmdien Latvijai pietuvosies ciklons. Palielināsies mākoņu daudzums, kā arī daudzviet līs. Pirmdien sinoptiķi prognozē lietusgāzes, ko var pavadīt arī pērkona dārdi, vējš pakāpeniski sāks pastiprināties. Naktīs temperatūra būtiski nemazināsies, taču dienā gaiss iesils līdz +12...+17 grādiem.

Nākamās nedēļas vidū un otrajā pusē gaidāmi nepastāvīgi laikapstākļi – gaidāms lietus, pūtīs rietumu puses vējš, kas brāzmās var sasniegt 15-18 m/s. Atsevišķās dienās, debesīm skaidrojoties, temperatūra var pakāpties nedaudz virs +20 grādu atzīmes.

Nākamnedēļ Latvijā iestāsies meteoroloģiskais rudens. Tas sākas, kad vidējā diennakts temperatūra stabili noslīd zem +15 grādu atzīmes.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!