Foto: Publicitātes foto

Japāņu autoražotāja "Toyota" luksusa marka "Lexus" izziņojusi savu pirmo sērijveida luksusa jahtu "Lexus LY 650". Jahtas interjers būs ieturēts "Lexus" automobiļu "L-finesse" dizaina valodā un ir paredzēts cilvēkiem, kuri bauda luksusu un piekopj aktīvu dzīvesveidu.

20 metrus garo "Lexus LY 650" jahtu izstrādājusi amerikāņu kompānija "Marquis-Larson Boat Group". Jahtas izstrādē dizaineri iedvesmojušies no "Lexus" pērn prezentētās ātrlaivas "Sport Yacht" koncepta.

"Lexus" jahtā būs trīs kajītes ar sešām guļvietām. Luksusa jahtas degvielas tvertnes tilpums ir 3785 litri, bet dzeramā ūdens rezerves – 852 litri. Jahtas kustību nodrošinās 12,8 litru rindas sešcilindru "Volvo Penta" motors ar 1000 zirgspēku jaudu. Par papildu samaksu būs pieejama arī versija ar 1350 ZS.

Atgādinām, ka "Lexus Sport Yacht" konceptā tika izmantoti paša "Lexus" motori – divi V8 atmosfēriskie motori no "Lexus" sportiskajiem modeļiem "GS-F" un "RC-F", kas attīsta 477 ZS. Ar tiem ātrlaiva spēja uz ūdens paātrināties līdz aptuveni 80 km/h.

Pirmo gatavo "Lexus LY 650" jahtu ūdenī nolaidīs nākamā gada otrajā pusē, bet tās oficiālā debija notiks 2019. gada beigās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!