Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules motošosejas čempionāta otras prestižākās "Moto2" klases braucējs Romano Fenati pēc muļķīga pārkāpuma pret sāncensi paziņojis par karjeras beigām.

"Domāju, ka ir pienācis laiks. Viss ir cauri, ardievu. Vienmēr piedalījos sacensībās, lai uzvarētu. Sapratu, ka nevienam neesmu vajadzīgs, nevienu neinteresē sāpes, ko izciešu. Līdz ar to labāk ir likt punktu manai karjerai. Man ir problēmas savaldīt savas dusmas. Atzīstu to. Vairākus gadus strādāju ar psihologu. Iepriekšējā sezonā biju disciplinētākais sportists, un viss bija labi līdz svētdienas sacīkstēm," laikrakstam "La Repubblica" stāstīja Fenati.

Kā vēstīts, Fenati tika atlaists no viņa pārstāvētās komandas par neparastu pretinieka dzīvības apdraudēšanu brauciena laikā.

Fenati kādā no Itālijas posma taisnēm ar savu motociklu pietuvojās pretinieka Stefano Manci braucamrīkam un nospieda viņa rokas bremzi, potenciāli apdraudot Manci dzīvību. Braucot ar vairāk nekā 200 kilometru stundā lielu ātrumu, Manci mazliet tika izsists no līdzsvara, tomēr sagrupējās un nepiedzīvoja avāriju.

Par šādu gājienu Fenati tika atlaists no viņa iepriekš pārstāvētās "Marinelli Snipers" vienības.

Iepriekšējās sešas sezonas viņš startēja "Moto3" klasē, pērn kļūstot par vicečempionu. Savā pirmajā sezonā "Moto2" klasē itālis iekrājis 14 punktus, kas viņam kopvērtējumā dod 19. vietu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!