Pirmdien neparastie ceļotāji senos zirgu pajūgos "Titanen on Tour 2018" sasniedza Valku, portālam "Delfi" Vidzemes mazpilsētas pierobežā ziņo aculiecinieks Vitālijs.

"Manā pusē, proti, Valkā, beidzot ieradusies vezumu kolonna ar zirgiem, kuri no Brīkes Vācijā dodas uz Novgorodu Krievijā. Brauciens aicina uz mieru. Ceļotāji arī ved zvanu uz Novgorodu," teic lasītājs.

Zirgu pajūgu ceļotāju "Titanen on Tour" ("Titānu tūre") mājaslapa vēstī, ka braucēju mērķis ir 88 dienās mērot 2300 kilometru ceļu no Vācijas, Brīkes, līdz Krievijai, Novgorodai.

"Delfi" jau vēstīja, ka karavānas ceļojums ieplānots pa vecajiem cietzemes tirdzniecības ceļiem, kas savulaik veduši daudzus tirgotājus un ceļiniekus ar zirgiem no rietumiem uz austrumiem. Saskaņā ar "Titānu tūres" karti nākamais karavānas pieturas punkts ir Narva, Igaunijā. Pēc tam ceļotāji sasniegs Pēterburgu un Novgorodu Krievijā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!